Iedere keer toen Xander de Buisonjé hoorde dat hij vader werd, heeft hij keihard gehuild… Prachtig! Tijd dat Kids en Kurken hem wat vragen stelt.

| ,

We kennen Xander de Buisonjé van Volumia. Hij heeft nog veel meer gezongen, maar ook gepresenteerd. Bijvoorbeeld De vrienden van Amstel Live.  Sophie Steger is al vanaf 2010 zijn gelukkige vrouw. Dit prachtige stel heeft een zoon (Dex) en een dochter (Céla-Lynn). Samen met Wendy van Dijk had hij al een zoon (Sem). Tijd om deze mooie papa een aantal vragen te stellen.

Naam: Xander de Buisonjé

Aantal volgers: ruim 40K

1. Stel jezelf en je gezin even voor!

Mijn naam is Xander en ik heb drie kinderen: twee jongens en één meisje. Sem is 15 jaar, Dex is 8 jaar en Céla-Lynn is één jaar.

2. Hoe reageerde je toen je hoorde dat je vader werd?

Ik heb geloof ik bij alle drie de keren dat ik het hoorde heel hard gehuild, dus niets meer dan tranen van blijdschap.

3. Wat vind je het leukste en wat het irritantste aan het vaderschap?

Ik vind eigenlijk bijna alles leuk. Er zijn natuurlijk dingen die ik minder leuk vind, maar eigenlijk vind ik niets echt irritant. Het allerleukste vind ik de momenten dat we met z’n allen bij elkaar zijn.

4. Hoe is de rolverdeling tussen jou en je partner?

De rolverdeling is dat we elkaar heel goed aanvullen. We doen eigenlijk veel samen. De ene keer is de ene wat meer de kapitein op het schip en de andere keer de ander.

5. Omschrijf jezelf als papa.

Ik omschrijf mezelf in een paar woorden: consequent, positief, gezellig en soms een beetje streng.

6. Johnny de Mol noemde de bevalling ‘alsof je favoriete kroeg in brand staat’. Hoe heb jij dit ervaren?

Ik vond de bevalling het mooiste in mijn leven wat ik heb mogen meemaken. Bij mijn zoons was ik er zelf bij en bij Céla-Lynn was ik er kort na de bevalling bij. Het is echt een hoogtepunt dat je een liefdesbaby geboren ziet worden.

7. Hoe zijn jullie op de kindernamen gekomen?

De naam Sem hebben we ergens een keer gezien en vonden we meteen erg mooi. Verder hebben mijn vrouw, Sophie, en ik de serie ‘Dexter’ gekeken. Toen vonden we Dex meteen een geweldige naam. Tot slot is de naam Céla afkomstig van Celine en Lynn is een Amerikaanse naam, vandaar dat het Céla-Lynn is geworden.

8. Wat is je gênantste moment geweest met je kids?

Er is niet zo veel gênants gebeurd moet ik zeggen. Het laatste wat ik me kan herinneren is het moment dat ik met Dex aan het schommelen was op een vol schoolplein en hij eraf viel. Dex moest echt huilen en ik vond het zo erg. Gelukkig was Dex na een omhelzing snel bijgetrokken. Ik vond het toch wel gênant.

9. Wat is je tip voor papa’s to be?

Doe het vaderschap vooral op je eigen manier. Intuïtief weet je wat het beste is voor je kind!

Plaats een reactie