Janita – de vrouw van ruige Ben Saunders – vertelt over haar mooie gezin!

| , ,

1. Stel je gezin eventjes voor.
Ik ben Janita Engels 34 jaar, vrouw van Ben Saunders en fulltime mama (lees: kokkin, dokter, taxi,interieur verzorgster, hulpverlener, personal assistent politie agente, wasserette en meer😜) van Benji, Nikia en Stacey.

2. Hoe waren jouw bevallingen? 

Bevallen is en blijft een grote ellende, haha. Ik heb het vooral ervaren alsof je onder invloed van iets bent, waardoor je niet alles even helder mee krijgt. Ik voelde me heel suf. Ik ben overigens beide keren bevallen zonder pijnbestrijding. Nikia is geboren zonder echte persweeën. Ik voelde niet die onophoudelijke persdrang waar iedereen het over heeft. Ik dacht: ‘Ik doe maar wat; ik denk dat het zo hoort.’ Ze is ter wereld gekomen, doordat twee zusters mee drukten op mijn buik. 
Bij Benji ging het iets heftiger, daar overigens wel de persweeën gevoeld hoor, oef! Hij was een sterrenkijker. Zijn hartslag daalde en voor ik het wist stond het kamertje vol met artsen met toeters en bellen. Hij is uiteindelijk ter wereld gekomen door middel van een knip waar ik zoooo tegenop zag, maar achteraf viel het reuze mee. Laten we het erop houden dat ik blij ben dat ik Stacey als kado zonder bevalling heb gekregen, haha. 

3. Hoe is de rolverdeling tussen jou en Ben? 

Ben is een hele lieve papa; totaal niet streng. Hij is meer van het leren en vertellen waarom dingen zo zijn en hoe ze in elkaar zitten. Een stekker in elkaar zetten bijvoorbeeld… Ik ben meer degene die alles in het gareel houdt en de consequenties laat zien. 
Ben is elke dag tot 10 uur met Benji. Dit is een vader-zoon-moment. Ik ben dan sporten. Vanaf daarna gaat hij werken en zorg ik dat thuis alles vlekkeloos loopt. 

4. Wat vind je leuk en wat irritant aan het moederschap? 

Als ze zo klein als Benji zijn, vind ik het allerleukste wanneer ze ‘s morgens wakker worden en zo intens en oprecht blij zijn om je te zien. Met van die slaperige oogjes een brede lach en een luide kreet: ‘Mama!’.
Op Nikia en Stacey hun leeftijd vind ik de gesprekken heel leuk. Tof om ze proberen te laten leren van mijn ervaringen. Ik probeer ze iets te leren, niet te leven in het ‘waarom?’, maar in ‘daarom!’.
Daar kom je namelijk veel verder mee. 

5. Had je ooit een voorkeur voor geslacht? 

Bij Nikia wist ik gewoon dat ze een meisje was en dat was ook mijn wens. Ik heb de tijd alleen met haar als een kadootje ervaren en zou dat voor niks in de wereld willen ruilen. Je creëert zo’n diepe band op die manier. Dat Stacey dan ook nog een meisje is van exact dezelfde leeftijd en ze beste vriendinnen zijn, had ik nooit durven dromen. Een mega kado! Ik ben heel blij met haar als extra dochter. Ik heb ook oprecht moedergevoelens voor haar. Dat had ik nooit verwacht tot ik Stacey tegen kwam. Bij Benji hadden we eigenlijk vrij snel door dat het een jongetje was. Geloof me, daar konden we bij de echo’s echt niet omheen, haha. 

6. Is je dochter al in de (pre)puberteit? Haha irritant? 

Omg! En hoe. Allebei trouwens, Stacey en Nikia! De hormonen vliegen de pan uit. Soms zijn ze zomaar boos, verdrietig of chagrijnig om niks. Ik probeer het te begrijpen, soms gaan ze te ver hoor, dan zet ik ze even alleen boven op hun kamer. De meeste keren neem ik ze even apart op mijn schoot met mijn armen om hun heen. Dan laat ik ze hun frustratie even spuwen en leg ik uit dat wij als vrouwen dat allemaal mee hebben gemaakt, dat het echt beter wordt en ook weer overgaat. 
Laten we de peuterpubertijd niet overslaan. Benji kan ook enorme driftbuien hebben als hij z’n zin niet krijgt. Ik ga daar niet in mee. Dan ga ik door met mijn bezigheden en als hij mee wilt doen, moet hij normaal doen. Die nuchtere aanpak werkt bij hem. Ik beloon hem met een dikke kus en knuffel als hij zich beheerst en weer gezellig mee doet. 

7. Wat is jouw gouden instagram tip? 

Instagram is voor mij een herinnering voor mezelf. We plakken de foto’s gewoon niet meer in een boek. Zoveel herinneringen gaan op die manier verloren. Instagram is mijn fotoalbum; een manier om alles nog een keer op te zoeken. ‘Hoe maak ik dat recept ook al weer?’, door naar de foto te kijken, weet ik het dan weer, haha. Mijn tip voor Instagrammers? Ik denk gewoon jezelf zijn?

8. Als je één wens mocht doen, wat zou dat zijn? 

Mijn grootste wens is mijn kindjes behoeden voor de pijn en onrecht die ze ooit gaan ervaren. Dat kan in kleine dingen zitten hoor, een auditie die niet goed gaat, een gat in hun hoofd, liefdesverdriet, een baan die ze graag willen, maar niet krijgen, kindjes willen maar niet kunnen krijgen. Je weet het gewoon allemaal niet. O, vreselijk lijkt me dat, dat je dan als moeder aan de zijlijn mee moet kijken. Totaal machteloos!

9. Welke rol ga jij spelen bij jullie nieuwe tattoshop? 

Ik ga Ben een aantal dagen mee helpen in onze CraftmansTattoo shop. We vinden het allebei belangrijk dat we de beste kwaliteit kunnen bieden voor onze canvassen op een old skool manier. Genoeg tijd, niet zo snel en gehaast, hand gemaakte persoonlijke ontwerpen. We hebben heel ons hart en ziel in deze shop gestoken qua inrichting en visie. Ben gaat tatoeëren en ik gezellig even babbelen met de mensen. Ik zorg dat de shop schoon en netjes blijft, ik schenk koffie en maak de afspraken. Natuurlijk zal ik ook advies geven over ontwerpen of nazorg. Verder wil ik luisteren naar de verhalen van de klanten: soms zit er veel emotie achter een tattoo, dan is het fijn om het even kwijt te kunnen. 

Klik hier om meer van Bens tattooshop te zien.

Plaats een reactie