Gezinsleven: hoe ik onbewust de andere vrouw werd…

| , ,

Het allereerste moment dat ik hem zag, weet ik nog heel goed. Ik was uit met mijn vriendinnen en hij stond daar met zijn vrienden. Voor mij blonk hij uit. Was het zijn uiterlijk of zijn charisma? Waarschijnlijk een combinatie van beide en het intrigeerde mij. Zijn energie was betoverend en ik was verkocht, voordat ik hem ook maar één moment gesproken had. Ik weet nog goed dat mijn vriendinnen mij zijn kant op duwden en voor ik het wist stond ik naast hem drankjes te bestellen. Pffff, wat een zenuwen. Ik leek wel een tienermeisje die haar grote crush van dichtbij zag. Heel bijzonder, want ik ben normaal altijd erg nuchter wat dit soort dingen betreft.  

Het eerste contact

De barman kwam op ons af en hij kroop voor bij mij. “Oh, wilde je ook wat?”, en hij keek me aan. “Jeetje, botte boer”, dacht ik, “je denkt zeker dat ik hier voor niets sta te wachten?” En mijn beeld van hem op dat voetstuk was ineens als een pudding in elkaar gezakt. Ik wachtte nogmaals op mijn beurt en bestelde nadat hij zijn drankje kreeg. 

Met vier drankjes liep ik “verslagen” terug naar mijn vriendinnen en vertelde dat hij eigenlijk helemaal niet bijzonder was en juist een man die geen aandacht had voor wachtende dames.
De avond was leuk en gezellig en de drankjes vloeiden heerlijk. We dansten, hadden lol en na een geslaagde avond vertrokken we in de taxi terug naar huis. 

The morning after

Met een kleine kater (lees: hoofdpijn en flinke dorst) werd ik wakker. Maar het was niet mijn lichamelijke zwakheid waardoor ik in mijn bed bleef liggen, maar de man die voor kroop bij de bar en mij totaal niet zag staan.
Want wat was hij een heerlijkheid om naar te kijken. Mijn telefoon ging. Het was m’n vriendin die wilde weten hoe ik mij voelde, want waar ik nog levende was was zij een ronddwalende zombie die niets binnenhield. Zij had duidelijk wat dieper in haar glaasje gekeken en had die nacht nieuwe vrienden gemaakt met haar wc-pot. We besloten dat een goede brunch de beste recovery was en doken samen ergens de sauna in en lieten ons vreselijk verwennen met massages en de lekkerste versnaperingen. Natuurlijk praatten wij over de man die mij bezig hield en besloten hem te vergeten, want zo bijzonder was hij toch niet. Maar mij hield hij bezig en hij was nog veel leuker in mijn gedachten. 

Een tweede ontmoeting

Een aantal weken later gingen we weer stappen. En we besloten een andere tent te kiezen dan normaal. We hadden zin om nog meer dansjes te doen, met gezellige mensen.
Een Latinfeestje was de uitkomst. Heerlijke meeslepende muziek en sexy mannen. Na een uurtje binnen en een paar drankjes verder zag ik hem. De man die mij zo bezig hield en die ik niet uit mijn gedachten kreeg. Het grote verschil? Hij was alleen. Wij hadden lol en dansten met wie er maar dansen wilde. De Bachata en Kizomba tunes waren heerlijk en de avond kon niet lang genoeg duren. Tot ik op schouder werd getikt. Ik draaide me om, om te zien wie mij wilde stelen van mijn danspartner op dat moment en hij was het. De man die ik wel wilde vergeten, maar niet kon vergeten. “Mag ik?” Ik knikte en ik ruilde van partner. Terwijl we dansten praatten we over ditjes en datjes en liet hij mij heerlijk bewegen. “Was jij niet een paar weken geleden bij Jimmy’s?” Hij had mij herkend…. Ik glimlachte en we dansten heerlijk de nacht in, tot ik weer afgetikt werd door een ander. De avond kwam tot een eind en bij de garderobe troffen we elkaar weer. We besloten telefoonnummers uit te wisselen en contact te houden. Binnenkort was er namelijk weer een feestje en we dansten heerlijk samen. Een goede reden om dat nog eens te proberen. 

De dagen gingen voorbij en de dagen werden weken. Nog steeds geen bericht van Josh.
Zelfs zijn naam was heerlijk om te zeggen. Maar ik verwachtte niets. Want van verwachting kwam alleen maar teleurstelling. Na een maand kwam er een berichtje. Hij vroeg zich af of ik mee wilde naar een Latinfeest in Rotterdam. En ik hapte, maar ik nam ook een vriendin mee en ging op eigen vervoer. We troffen elkaar daar. Mijn vriendin ontmoette haar vaste danspartner op locatie en die zag ik voorlopig niet meer terug. Van dansen kwam die avond niet veel. We praatten over van alles en leerden elkaar kennen. Zo dacht ik. Achteraf bleek dat alles wat hij mij die avond vertelde, één grote leugen was. Want hij verborg iets. Iets heel belangrijks. Want hetgeen dat ik bij hem voelde had niets met interessant te maken, maar eerder met een waarschuwing…. Jammer voor mij dat ik daar geen gehoor aan heb gegeven. 

Lees hier het vervolg

JANE DOE

Plaats een reactie