10 tips voor een lachend gezin en een relaxte autorit; het kan!

|

We wagen ons er weer aan dit jaar, een lange autorit naar onze vakantiebestemming. Ondanks dat ik goedkoop met mijn gezin kan vliegen, kies ik toch voor de auto. Ik weet dat er mensen zijn die een hysterische claustrofobie aanval krijgen bij het idee, maar ik vind het echt heel goed te doen. Misschien heb je wat aan deze tips?

1. De állerbelangrijkste tip van dit rijtje; leg iets over je achterbank. Een zeiltje, een plaid, oude handdoeken, als het maar vervangen kan worden. Want echt, die lucht (van kots, plas, chocomelk, you name it) krijg je er niet uit. Tenminste niet voor het einde van je vakantie (Oh, en kleren waar je bij kunt. Dus niet de reserve kleren in de hermetisch afgesloten dakkoffer.).

2. Stop regelmatig. Zelf heb je misschien de neiging zo snel mogelijk door te gassen, zodat je er lekker snel bent. Maar vaker even de benen strekken scheelt gejengel. Goed laten rennen, spelen in een speeltuin ergens. Die zijn er genoeg langs de weg! 

3. Koop goede koptelefoons. Voor de kinderen. Kan ook voor jezelf. Is ook lekker rustig. Noise control. Hoor je ook je man niet meer, extra relaxt. 

4.Toen mijn dochter net zindelijk was, deed ik haar in de auto altijd een luier om. Ze was 12. Geintje. Maar echt, scheelt ook weer stress als je net een kind met hoge nood hebt op de rondweg van Parijs.

5. De truc van iedere twee uur een kadootje of een snoepje voor de kinderen na iedere tolweg kennen we wel. Maar doe het ook gewoon voor jezelf. Tolweg? ‘Heeeee, een snicker voor mama! Relaxt!’ 

6. Wij rijden zelf nooit meteen heeeeele lange stukken achter elkaar. Vorige reis hadden we een hele leuke accomodatie gevonden. Daar eind van de middag bij de Fransen aan tafel geschoven, volgende morgen een verse pain en you are good to go! En weer doorrrr.

7. Wissel om. Niet met de kinderen, super onverantwoord om hun voorin te zetten om zelf een dutje te doen op de achterbank. Maar met de bestuurder, bedoel ik. Wij hebben de regel, degene die rijdt, hoeft nergens op te reageren van de kinderen. Dus niet zoeken naar een stift en de ruzie om wie het meeste ruimte heeft achterin, kun je gewoon laten gaan. ‘Nee! Ik rij!’ Ik heb gereden vanaf Maastricht tot midden Frankrijk. Superlekker.

8. Niemand is op dieet. Dus cola voor de energie van de volwassenen. Een Mars tegen de vermoeidheid. En een pain du chocolat bij de benzinepomp is dus ook helemaal prima. Het is allemaal al erg genoeg. Dat red ik niet op een appel en een speltboterham met humus.

9. Zet af en toe ook spotify op voor jezelf. Om niet helemaal gek te worden van het Kinderen voor Kinderen repertoire, maak je thuis alvast een leuke afspeellijst. Die je dus alleen maar af kunt spelen tijdens de dutjes van de kinderen. Weet ik uit ervaring. #overwicht #wieisnoueigenlijkdebaas

10. Laatste. Meest waardevolle. Ik zeg nog één ding. PRIMATOUR.

Fijne vakantie allemaal! En rij voorzichtig!

MARLOES (klik hier voor haar Instagram)

Plaats een reactie