Mijn lijf na drie zwangerschappen

| ,

Mijn naam is Sarah ik ben 27 jaar jong en moeder van Dean (6), Kay (4) en Vajèn (2) trots vrouw van Jason Rijneker (28). Momenteel thuismoeder woonachtig in een dorpje nabij Amsterdam.

Als moeder van drie kinderen begrijp je wel dat je lichaam er anders uit gaat zien. Je wordt sowieso ouder, maar de zwangerschappen hebben een enorme impact gehad op mijn lichaam en mind. 20 Jaar was ik toen ik voor het eerst zwanger was. Ná een miskraam van 12 weken besefte ik mij des te meer hoe bijzonder een zwangerschap en de geboorte van een baby is. Het is allemaal niet vanzelfsprekend.

Bij mijn tweede goede zwangerschap ben ik 30 kilo aangekomen en had ik zwangerschapdiabetes. Ik was zo ‘dik’ dat iedereen de hele tijd vroeg; ‘Is het er wel één?’ En dat de artsen in het ziekenhuis naar je toe komen om je buik te bekijken. Tot 30 weken had ik geen streepje op mijn buik, maar toen begon het. Hoe kan dat nou? Ik heb ALLE MIDDELTJES gebruikt, alle cremes en olies. Ik smeerde vier tot vijf keer per dag. Huilen toen ik met mijn telefoon een filmpje maakte van mijn buik. “Hoe KAN dit nou? Ik wil dit niet”. Maar na de bevalling was het nog erger. Zo’n flubberbuik met striemen en overtollig uitgerekte huid. Dan zullen velen wel denken: “Ach mens wat zeur je! Sommige vrouwen kunnen geen eens kinderen krijgen”. Nee inderdaad en daar ben ik me ook bewust van uiteraard, maar je bent ook gewoon met jezelf bezig. Iedere dag zie je jezelf in de spiegel en dan kan je toch zo ongelukkig worden! Feit: striae is deels erfelijk bepaald. Mijn moeder zit ook helemaal onder, maar stiekem hoopte ik dat ik daarin niet op haar leek. Nog een feitje: hoe jonger je zwanger bent hoe meer kans op striae omdat je huid op jongere leeftijd nog strakker is. Aha. Dat verklaarde ook een hoop. Zegt ook niet alles, want vrouwen die op latere leeftijd zwanger raken kunnen ook onder zitten!

Maargoed ik ben meer dan alleen moeder. Vooral als je zo jong moeder bent geworden dus toen ben ik als een gek gaan sporten. “Op je 21e er al zo uit zien, nee dat kan ik niet”, dacht ik, wat was ik onzeker! Binnen drie maanden zat ik weer op gewicht en voelde me iets beter. Die striemen werden huidskleur en ach ik was toch moeder van een prachtige zoon, maar onzeker bleef ik stiekem wel. Heel erg onzeker. Na twee zwangerschappen werd mijn buik nog erger. “Kunnen daar nog striemen bij? “, dacht ik. “Ja zeker”, was het antwoord. Overal van onder, mijn benen en dat een vagina uberhaupt striae kon hebben… Heb ik nooit geweten. Ik heb altijd mijn bikini aangedaan, maar zeker voelde ik mij nooit. Tot deze zomer 2019, drie kids om mij heen en een buik vol striae, maar ik voelde mij goed! Sexy! Mannen keken meer dan ooit en dat viel mijn man uiteraard ook erg op. Op een middag in Spanje kwam de sexy lifeguard zelfs naar mij toe om ‘Ola’ te zeggen en een knipoog te geven, haha. Wauw sexy en striae in één zin? Ja zeker!! Jaloers op andere vrouwen die ook kids hebben en geen streep? Ja?! Zeker! Maar ik heb wel drie gezonde mooie kids en ik voel me super goed. Tijd heelt ‘alle wonden’. Want ik kan nu zeggen: “Ik ben echt trots op mijn lichaam!”

SARAH

1 gedachte over “Mijn lijf na drie zwangerschappen”

  1. Ik kan me zo goed voorstellen dat je je er rot over voelt. Maar ik zie echt een mooi getekend vrouwenlijf, het straalt kracht uit. ik heb ze niet, slechts een paar in mijn zij, maar na vier kinderen mag ik niet klagen. Toch ben ik ook erg onzeker over mijn lijf na de zwangerschap. Het duurt gewoon ook echt even voor de hormonen uit je lijf zijn en je sowieso weer wat positiever kunt denken over jezelf. Ik vind je prachtig!

    Beantwoorden

Plaats een reactie