Yvonne heeft borstkanker: “De laatste AC-kuur en begin van de Paclitaxel kuren”

| , ,

HIER kan je het vorige deel lezen, voordat je dit deel gaat lezen.

Oke, even een opsomming van wat er met mij aan de hand is:

• Borstkanker

• Een tumor van 1,5 cm in de linkerborst en uitzaaiingen in twee lymfe in mijn oksel

• Een kleine tumor, maar agressief

• Niet hormoongevoelig, niet eiwitgevoelig (ah, dat is niet positief)

• Triple negatief, dus weinig behandelingen mogelijk, dus half jaar chemo, opereren, dan bestralen….(pfff dat is dan zeker 3/4 jaar, minimaal)

• Gek dat ik dit heb op mijn leeftijd, dus onderzoek of het genetisch is komt nog. Als dat niet is, kan het misschien borstbesparend, als het genetisch is dan slim om beide borsten te amputeren

• Het is te behandelen, en verder eigenlijk het allerslechtste scenario

• Na de behandeling ben ik niet meer vruchtbaar, dus is ons gezin compleet of niet? (nog dikkere tranen, misschien wordt dit dan nu voor ons besloten dat het compleet is, wilde ik liever zelf voor kiezen…)

Ik heb de laatste AC-chemo gehad (4 in totaal). De tumor in mijn oksel is heel klein geworden, De tumor lijkt uit elkaar te vallen en dat is blijkbaar een goed teken! Dat is toch wel heel fijn om te horen. De chemo lijkt dus aan te slaan! Ik heb woensdag heel de nacht moeten kokhalzen, bij elke beweging die ik maakte. Donderdagnacht heb ik heel de nacht overgegeven, ook al het gal eruit. Ik moest zelfs overgeven zonder maaginhoud. Vrijdag ook voor het eerst echt niet kunnen eten. Uiteindelijk hield ik een kiwi, een slok water en paracetamols binnen. Ik had warmteaanvallen, maar heel kuur 1 is klaar. Ik hoop en bid dat ik nooit meer een AC-kuur nodig heb.

Bijwerkingen van de AC-kuur

• Alsof je een zwerend wondje hebt, dat kloppen, maar dan in elke cel

• Warmtevlagen

• Overgeven

• Kokhalzen

• Maag van streek, krampend, niet fijn

• Niet kunnen verliggen in verband met mijn maag die van streek is

• Hoofdpijn

• Futloos

• Wankel, gammel

• Weeïg

• Heel specifieke eetlust als de eetlust er is

• Geen zin in water. Drinklust sowieso ver te zoeken

• Boeren, scheten om de maag te verlichten

• Last van slokdarm

• Hoge en voelbare hartslag, klopt echt door, ook in mijn buik

Ik heb intussen ook drie kuren Paclitaxel (Taxol) gehad en die zijn tot nu toe veel beter doen dan de AC-kuren. Ik ben gewoon niet misselijk en wat kan je daar blij mee zijn na die laatste dramatische AC-kuur! Ik lust gewoon koffie. Ik lust gewoon alles. Ik krijg wat steken in gewrichten, die zijn goed te hebben, deze kunnen me alleen een beetje onzeker maken, want: “Het zal toch geen uitzaaiing zijn?!” Maar het staat in de bijwerkingen, dus daar houd ik me aan vast. Ik ben vermoeid, dat is ook niet gek met al die zakken gif. Even een update over de tumor. De arts zei: “Ik meet max 9 millimeter, maar de MRI liet de vorige keer een heel ander beeld zien”. En toen kon ik alleen nog maar huilen. Alle spanning kwam eruit. Ik dacht: “Met deze echo en dit bericht kan ik niets. Heeft al die behandeling dan wel iets gedaan? Ben ik aan het werken voor niets?” Pffff, ik hield niet meer op met huilen. Na een goed gesprek met een vriendin kwamen we tot de conclusie dat de chemo wat lijkt aan te slaan. Bij de één doet deze chemo gewoon meer, dan bij de andere, maar de tumor slinkt, dus dat is goed.

Lees HIER het vervolg

YVONNE

1 gedachte over “Yvonne heeft borstkanker: “De laatste AC-kuur en begin van de Paclitaxel kuren””

Plaats een reactie