In opspraak: een kinderprogramma met bloot

| ,

Kids en Kurken staat voor taboedoorbrekend, echtheid en nofilter. Er worden de laatste tijd alleen maar filters gebruikt op social media en ook reclames en advertenties zijn nep en misleidend. Maar check dit!

Onlangs is er een kinderprogramma gestart waarin echte naakte lijven worden laten zien van volwassenen. De kinderen mogen dan vragen stellen en een eerlijk antwoord verwachten. Natuurlijk hebben deze kinderen een bepaalde leeftijd, rond groep 7 a 8. Het programma wordt onder begeleiding van de Rutgers Stichting gemaakt. Volgens onderzoekers zorgt dit programma voor een realistisch beeld en een positiever zelfbeeld bij de kinderen.

Er zijn ook mensen die er op tegen zijn en het verafschuwen. Zelfs de termen pedofilie, seksualisering en potloodventerij zijn gevallen. Ook vinden sommigen het ongemakkelijk en kunnen de kinderen ook deze antwoorden krijgen met kleren aan. Kinderen moeten kind zijn, en zich niet bezighouden met dit soort zaken!

Nu je twee kanten hebt gehoord, horen we graag wat jij er van vindt! Praat in de reacties mee, maar kijk natuurlijk eerst het filmpje.

Plaats een reactie