Hotspot voor het gezin: 7Huizen aan Zee, prachtige huizen en lodges aan zee

| ,

Iedere maand bezoeken wij een hotspot voor het gezin, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. Sla onze hotspots op op je telefoon of in je notities. Trust us: je wil deze pareltjes ooit gaan boeken met je gezin. Afgelopen maand hebben we 7Huizen aan Zee bezocht. Dit staat op iedereens bucketlist: verblijven in een hippe lodge of vakantiehuis aan zee. Bij aankomst stond het hele gezin te watertanden. En terecht!

Wij, Ylisha, Wesley, Mijntje en Rosie, mochten een weekend in een accommodatie bij 7Huizen aan Zee testen. Dit ligt tussen het Zeeuwse land en strand, vlakbij het Grevelingenmeer, het Noordzeestrand, de Brouwersdam en Renesse. 7Huizen aan Zee is een kleinschalig vakantieadres met diverse overnachtingsmogelijkheden, verdeeld over drie erven. Kampeerders boeken een plek op de camping, liefhebbers van glamping hebben de keuze uit vijf stijlvolle lodges, en sinds kort twee unieke Cocon kampeerhuisjes, verder zijn er, de naam verklapt het al, zeven vakantiehuizen te huur. Kortom, voor ieder wat wils!

Accommodatiefeiten

Type accommodatie: Landlodge

Aantal personen: 5 personen

Regio: Zeeland, Schouwen-Duiveland

Prijsklasse: high end (69,90 EUR per bed per nacht)

Budget = 25 – 40

Normal = 40 – 55

High = 55 – 65

High End = > 65

Faciliteiten

  • Fietsverhuur: je kunt diverse fietsen huren en ook een elektrische bakfiets, handig met kids!
  • Broodjes service (in de weekenden en vakantieperiode)
  • Table d’hote avond: je kunt met andere gasten aan een verzorgd gezamenlijk diner schuiven. Niet alleen erg lekker, maar ook gezellig. (zomervakantie)
  • Diverse (kinder) activiteiten (zomervakantie)
  • Terras: voor een drankje of ijsje (zomervakantie)

Onze Landlodge

Wij sliepen in een Landlodge. De lodge ligt heel privé en heeft een groot buitendek met een hele grote tafel, stoelen en een bank, een relaxt zitje, een schommel, een grote barbecue en een overkapping met houthaard waar je tot laat in de avond heerlijk kan loungen. Van binnen is de lodge niet heel ruim, maar wel van alle gemakken voorzien en de styling is door om een ringetje te halen. Het geeft een echt luxe gevoel. Het ziet er prachtig uit! Wij zij verliefd 🙂

De invulling van ons weekend

Vrijdag

Na een flinke rit werden we heel hartelijk welkom geheten door de eigenaresse Pauline. Nadat ze ons naar de lodge had gebracht heeft ze ons alle ins en outs laten zien van de lodge. Voor onze jongste Rosie (1 jaar) had ze al een campingbedje en kinderstoel klaargezet. En nadat onze oudste, Mijntje (6 jaar), haar slaapplaats had uitgekozen kon ons weekendje weg echt beginnen. Omdat het al tegen etenstijd aanliep, zijn we buiten aan de grote eettafel heerlijk pannenkoeken gaan eten in het zonnetje. Nadat Rosie sliep, vertrokken Mijntje en Wesley naar het Grevelingenmeer. Dit is op 5 minuten fietsafstand vanaf de lodge. Ideaal om nog op krabbetjes jacht te gaan in het licht van de ondergaande zon. Heerlijk! Helemaal uitzwaaien in eigen land.

Zaterdag

Na een heerlijke nacht slaap, maakten we ons klaar voor het ontbijt. 7Huizen aan Zee heeft de mogelijkheid tot een broodjesservice (in de weekenden en vakantieperiodes) en hier hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Vervolgens zijn we naar Zierikzee gereden. Deze historische stad ligt op 15 minuten rijden van de lodge en heeft naast de grote winkelketens ook hele schattige boetiekjes. Na een paar uur werd Rosie moe en zijn we weer teruggereden naar onze lodge. Toen Rosie heerlijk thuis sliep, zijn Mijntje en ik de omgeving gaan verkennen. Dit deden wij deels op de skelter en deels lopend. En wat ligt de 7Huizen aan Zee op een prachtlocatie! Het bevindt zich tussen landerijnen, maar je bent dus ook heel dicht op het strand en de zee. Ideaal.

Na het middagslaapje van Rosie liepen we met z’n allen naar het strand. Voor beide meiden was dit de eerste keer naar het strand en ze keken hun ogen uit. Na een aantal uurtjes begonnen we toch wel trek te krijgen en zijn we weer terug gegaan. We waren allemaal een beetje rozig, dus ik kookte een simpel maar vullend maaltje. Na het eten speelden Wesley en Mijntje een potje pingpong in de grote schuur. Hier mogen alle gasten gratis gebruik van maken. Ontzettend tof! Toen beide kinderen op bed lagen, stookten wij de houtkachel buiten aan en hebben wij, onder het genot van een hapje en drankje, nog een heerlijke avond buiten gezeten. Helaas zat ons weekend er toen weer op. We hadden zeker nog veel langer willen blijven! We komen hier zeker nog een keer terug. Dit is een adres om te koesteren. Echt een oplaadadresje. Bedankt voor alles 7Huizen aan Zee!

Omgeving

Schouwen-Duiveland is een bekend vakantie-eiland. En dat is niet voor niets. Er is veel te zien en te doen voor het hele gezin: de Oosterscheldekering, het Watersnoodmuseum, de middeleeuwse binnenstad van Zierikzee, maar vergeet vooral de stranden, duinen en bossen niet. 

Uitjes met de kinderen

Het strand is altijd binnen handbereik. Schelpen zoeken, zandkastelen bouwen, voetballen, zwemmen in de golven en beachballen is allemaal leuk. Toch hebben we nog een aantal andere uitjes gevonden voor het gezin:

  • Deltapark Neeltje Jans
  • Klimbos Zeeuwse Helden
  • Watersnood Museum, zeehonden spotten
  • Zwembad en tropisch bos Omnium

Plaats een reactie