Mijn inleiding duurde maar liefst 10 dagen

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

“Je kan het beste nu voor een inleiding kiezen”, gaf de gynaecoloog aan bij ons. Ik wilde zo graag ons kindje “zelf” laten komen en had er moeite mee dit kunstmatig op te wekken. Ondanks mijn twijfel en angst, besloot ik te luisteren naar de medici. Ze hebben ervoor geleerd en hebben de expertise, mijn gevoel komt vast ergens anders vandaan. Inmiddels weet ik wel beter en volg ik alleen nog maar mijn gevoel. Je moedergevoel klopt, soms ook al voordat je kindje er echt is.

Ik kreeg een ballon

Het plaatsen van de ballon gebeurde op 11-06-2022. We reden na het plaatsen van de ballon naar huis en na een paar uur begonnen de eerste weeën! Wat spannend was dit. Later op de avond zwakte de weeën af en zijn we gewoon gaan slapen. De volgende dag was de verloskundige erg positief. “De ballon trek ik er zo uit, je zal echt al wel op drie centimeter ontsluiting zitten”. Ik kon mijn geluk niet op. Ik zou die dag dan blijven in het ziekenhuis en een aantal keer een pilletje krijgen om ervoor te zorgen dat de baarmoedermond zou verweken, zodat ons kindje die dag geboren zou kunnen worden.

Helaas, nog geen ontsluiting

Ik vergeet nooit de blik van de verloskundige toen ze me toucheerde en aangaf nog maar op een krappe centimeter te zitten, met daarnaast een hele stugge baarmoedermond. Maar de pilletjes zouden de volgende dag hun werk wel doen, waren haar geruststellende woorden. Ik bleef samen met mijn verloofde in het ziekenhuis die nacht. De volgende dag werd ik weer getoucheerd, alles stond klaar om mijn vliezen te breken. De nacht was lang geweest. Door de pilletjes kreeg ik regelmatig vervelende weeën die ineens ‘s ochtends weer stopten. Weer was ik niet verder ontsloten en er werd besloten nog een dag pilletjes te geven. Die nacht ging hetzelfde als de volgende dag.

Weer naar huis

Teleurgesteld gingen we op dag vier naar huis om even “uit te rusten”. Ik lapte de ramen, en zorgde dat de beschuit met muisjes klaar stond voor de volgende dag als ons meisje zou komen. Op dag vijf werd de inleiding opnieuw opgestart, dit maal weer met een ballon. De ballon zorgde wederom voor weeën en het advies was veel te bewegen zodat het hoofdje ook goed op de ballon zou drukken. “Jij gaat niet meer zonder baby naar huis”, zei de verloskundige. We vertelden familie en vrienden dat ze nu echt zou komen.

Een nieuw plan van aanpak

Op dag zeven en acht kreeg ik nogmaals pilletjes om te zorgen voor het verweken van de baarmoeder. Maar gek genoeg, veranderde er niks. Helemaal niets. We hadden al een aantal hele slechte nachten achter rug en dus kwam er een nieuw plan: een ballon en pillen tegelijk. Uiteindelijk werd er na negen hele dagen ploeteren op dag tien gekozen voor het breken van mijn vliezen. We konden ons geluk nu echt niet op. Vervolgens werd ik aangesloten op een infuus waarmee ik weeopwekkers kreeg toegediend. Weeënstormen volgden. Mijn wens was om in bad te bevallen, maar hier heb ik maar een paar uur in kunnen zitten. Adempauzes waren er niet door de stormen, dus koos ik voor een ruggenprik. Wat een verlichting!

Bron: pexels.nl

Daar lag ze eindelijk

Zo’n 16 uur later lag ons kerngezonde meisje op mijn borst. Na tien dagen in het ziekenhuis, eindelijk ons kleine schatje bij ons. Intense dankbaarheid en liefde voelde ik echt direct. Ik vond de bevalling magisch en heb een prachtige herinnering aan die nacht. Wat staat je wereld op zijn kop als je na zolang wachten je meisje bij je mag hebben. Het herstel voorliep voorspoedig en ons meisje deed het super.

Veel impact

De eerste paar dagen was ze nog wat misselijk, ze had veel vruchtwater ingeslikt tijdens de bevalling. Tijdens de kraamvisites werd me door visite medegedeeld dat de misselijkheid van ons meisje kwam omdat ik had gekozen voor een ruggenprik. En daarnaast de boodschap dat ons meisje zonder inleiding makkelijker geboren had kunnen worden. Dit heeft op mij veel impact gemaakt.

Oordeel niet over ons mama´s

Mijn verhaal delen doe ik precies om deze reden. Lieve moeders, lieve natuurlijk bevallen moeders… Oordeel niet over de mama’s die wel met “hulp” bevallen. Je kan bij iemand die nog helemaal stijf van de hormonen staat, en liefde voor haar kindje zoveel kapot maken. Wees trots op ons, vrouwen. Hoe je ook bevalt. Je bent niet sterker dan een andere vrouw als je met pijnbestrijding bevalt, elke bevalling is nou eenmaal anders. Mijn hart volgen doe ik sinds de nacht dat ze op mijn borst ligt, en dat werkt tot nu toe heel fijn.

JILL

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

Plaats een reactie