Pasgeboren Milou had een lage lichaamstemperatuur

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

Marit schrijft een reeks op Kids en Kurken. Lees eerst de vorige delen:

Deel 1: Marit is over tijd en gaat met enorme buikpijn naar de huisartsenpost: “Ik hoor de arts overleggen en word ineens angstig”

Deel 2: Marit heeft endometriose: “Ik volgde het advies om kunstmatig in de overgang te gaan niet op en ging voor een second opinion”

Deel 3: Ik had veel pijn, maar op de CTG was nog geen weeënactiviteit te zien: “Wat, is dit nog maar het begin?!”

Deel 4: De gynaecoloog zei: “Je hebt een totaalruptuur, we moeten je direct opereren”

Onwennig en spannend thuis

Op dinsdag kwamen we thuis met Milou. We werden vrolijk opgewacht door mijn moeder en bonusvader. Ze hadden heel lief het hele huis versierd. Kort hierna kwam de kraamhulp bij ons aan. Ze legde ons alles uit en heeft de eerste uren geholpen. Rond 17.00 uur vertrok ze met de mededeling echt te bellen als er iets was. Milou was dysmatuur geboren en kon zichzelf slecht op temperatuur houden. Om deze reden hadden we al huid op huid gebuideld. Ineens waren we echt alleen. Heerlijk even samen maar wel gespannen.

Ineens zat ze onder de bulten

Rond 22.00 uur was het weer tijd om te voeden, verschonen enzovoort. Tot onze schrik zat Milou onder de grote witte en rode bulten en plekken. Haar temperatuur was ook te laag. Het leken wel galbulten van een allergische reactie. Het enige wat ik mij kon bedenken was de antibiotica die ik de dag ervoor had gekregen, maar was dat niet erg laat?

Ik besloot de kraamzorg te bellen

Ik belde het kraamzorgbureau. Ik kreeg een lieve vrouw aan de telefoon en die overlegde met de verloskundige. Ondertussen hadden wij foto’s gedeeld met de kraamzorg en verloskundige. Het was even afwachten, weer huid op huid contact en na één uur weer opnieuw kijken. Gelukkig bleef de temperatuur nu redelijk oké. In de nacht hebben we nogmaals extra gebuideld. De rest van de nacht verliep redelijk, eigenlijk zoals het hoort. Carlo en ik zijn echt een team. Alles deden we in het begin samen, gelukkig maar want ik vond het best zwaar.

Haar temperatuur was wederom laag

In de ochtend temperatuurden we Milou weer en toen bleek haar temperatuur rond de 35,5 te liggen. Ik weer de kraamzorg bellen, die contacteerde de verloskundige en meteen onze nieuwe kraamhulp voor de rest van de periode. Binnen een uur stonden ze beide voor de deur en controleerden we haar weer. De bultjes zagen er gek uit, maar hoefden we ons nu geen zorgen om te maken. De temperatuur moesten we net wat vaker in de gaten houden en controleren.

Ze had bijvoeding nodig

We kregen te horen dat Milou als dysmatuur veel energie steekt in eten om te groeien. De kans is dan groter op een lagere lichaamstemperatuur omdat alle energie al verbruikt is. We moesten haar daarom vanaf het begin eigenlijk al bijvoeding geven. Het ziekenhuis was dit vergeten door te geven. Best slordig. We startten met extra voeding maar dit dronk Milou niet, want ze had gelukkig genoeg aan mijn productie. Daar lag het niet dus niet aan, maar aan dan wel? Al met al een enerverende eerste nacht thuis, zoals eigenlijk wel alles deze zwangerschap en bevalling (zie mijn eerdere delen). Niet wetende dat er nog meer op ons pad zou komen…

Lees HIER het vervolg.

MARIT

@mama.met.endometriose 

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

Plaats een reactie