Hotspot voor het gezin: Een suite aan het Belgische strand

| ,

Iedere maand bezoeken wij een hotspot voor het gezin, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. Sla onze hotspots op op je telefoon of in je notities. Trust us: je wil deze pareltjes ooit gaan boeken met je gezin. Afgelopen maand hebben we Holiday Suites in België bezocht. Op nog geen 500 meter van het strand. Genieten van de zon en elkaar!

Accommodatiefeiten

Type accommodatie: Grote suite, 3 slaapkamers, 1 badkamer

Aantal personen: 7 personen

Regio: België, Westende

Prijsklasse in het weekend: budget (vanaf 28,25 EUR per bed per nacht)

Budget = 25 – 40

Normal = 40 – 55

High = 55 – 65

High End = > 65

Vakantieappartement aan zee

Je voeten in het zand en de warme zonnestralen op je huid, terwijl de kinderen op het strand schelpjes zoeken. Terrasjes en restaurants in overvloed, ontspannen en op avontuur gaan. Zo ziet een vakantie er in Westende, een gezellige en kindvriendelijke badplaats, uit. Een appartement huren aan zee? Dan moet je hier zijn!

Holiday Suites is op wandelafstand van het strand; gewoonweg perfect voor een geslaagde vakantie aan zee met de familie. Er is een grote buiten speeltuin met een groot schip, ook is er een speelkamer voor kleine kids waar je van alles kan doen. Ook tafelvoetval voor de iets grotere kindjes mag niet ontbreken. De appartementen (2-8 personen) zijn comfortabel ingericht en het ontbreekt er aan niets. Bovendien beschik je over een goed uitgeruste keuken.

Is België een echte vakantiebestemming?

Ja! Met zijn prachtige zandstranden, charmante kustdorpen en bruisende sfeer biedt de Belgische kust ontzettend veel.

  1. Culinaire verwennerij: Een vakantie aan de Belgische kust is niet compleet zonder te genieten van de lokale gastronomie. Proef heerlijke verse zeevruchten, zoals mosselen en garnalen, die rechtstreeks uit de Noordzee komen. De kuststeden bieden een breed scala aan gezellige restaurants, vismarkten en kraampjes waar je kunt genieten van de smaakvolle culinaire hoogstandjes van de regio. Vergeet niet om de beroemde Belgische frieten te proberen, want ze smaken nergens anders zo goed als aan de kust!
  2. Adembenemende stranden: De Belgische kust staat bekend om zijn uitgestrekte en prachtige stranden die uitnodigen tot ontspanning en plezier. Of je nu wilt zonnebaden, zwemmen, wandelen langs de branding of een potje beachvolleybal wilt spelen, de stranden hier bieden voor elk wat wils. Bovendien is de kustlijn van België relatief kort, waardoor je gemakkelijk van het ene strand naar het andere kunt reizen en nieuwe plekken kunt ontdekken.
  3. Gevarieerde kuststeden en badplaatsen: Langs de Belgische kust vind je een reeks charmante kuststeden en badplaatsen, elk met zijn eigen unieke karakter. Oostende, Westende, Knokke-Heist, Blankenberge en De Panne zijn enkele van de bekende bestemmingen die je kunt verkennen. Elk van deze steden biedt een levendige mix van cultuur, geschiedenis, gastronomie en winkelmogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een bruisende avond vol entertainment of juist wilt genieten van een rustige wandeling met het gezin langs de boulevard, er is voor elk wat wils aan de Belgische kust.
  4. Actieve buitenactiviteiten: De Belgische kust biedt talloze mogelijkheden voor actieve buitenactiviteiten. Huur met het gezin een fiets en verken de prachtige duinen en polders in de omgeving. Er zijn ook verschillende watersporten beschikbaar, zoals windsurfen, kitesurfen en zeilen. Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je zelfs een kajak of paddleboard huren en de kustlijn vanaf het water verkennen. Deze activiteiten zorgen voor een verkwikkende vakantie-ervaring vol energie en plezier.
  5. Gemakkelijke toegang en nabijheid: Een ander voordeel van een vakantie aan de Belgische kust is de gemakkelijke toegang.

De invulling van ons weekend

zaterdag

Het was een zonnige dag, dus we besloten buiten aan onze grote picknicktafel te ontbijten. Het grenst aan het buitenschip en speeltuin, de kinderen konden na het eten direct rennen en spelen. Ik dronk heerlijk in rust met Chris onze koffie. Hierna speelden we met de grote meiden (Nikki 10 jaar en Lola 9 jaar) tafelvoetbal.

In de middag wandelden we vanaf Holiday Suites naar het strand van Westende. We hebben daar driekwartier over het strand en boulevard gewandeld. De jongetjes maakten met papa een zandkasteel, met slootjes en een brug. We zagen snel een hippe strandtent en besloten daar wat te drinken en lunchen. We bestelden sangria, ijsthee en een groot hapjesplank. Genieten! Op de terugweg namen we het trammetje. De kleine kindjes (Sef 5 jaar en Rocco 3 jaar) waren moe. Thuis kookten we pasta Carbonara. De keuken was goed uitgerust met allerlei pannen en gerei. Al snel stond het eten op tafel. Hierna deden we familiespelletjes. Wat hebben we gelachen bij Keer op Keer en Wormen. Rond 20.30 uur brachten we Nikki naar haar kamer met tweepersoonsbed, en de andere drie kinderen naar de andere ruimte met driepersoonsstapelbed. Ze sliepen snel, van al dat wandelen en spelen.

zondag

De wekker hebben we uit uitgeslapen. We ontbeten rond 9.00 uur. Deze keer aan de grote eettafel in de woonkeuken. In de ochtenduren speelden de kinderen in de speelkamer van Holiday Suites met lego. Ze maakten met z’n vieren een enorm gebouw op het podium. We besloten weer een grote strandwandeling te maken. Wat een prachtig gebied om te ontdekken. Kilometers aan zacht zand, rustgevende golven en een fijne boulevard. Lola liet op het strand al haar turnkunstjes zien en de andere kinderen zochten mooi schelpjes. Hierna aten we uitgebreid in een restaurant aan de boulevard. We bestelden pizza’s, bier en appelsap.

Plaats een reactie