Angela heeft al 4 (zorg) kinderen en raakt ongepland zwanger

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Ik heb al vier kinderen

Begrijp me niet verkeerd dit kindje is zeer welkom, maar stond niet meer op mijn planning omdat ik inmiddels al vier kinderen heb. Waarvan een flinke puber die niet tot nauwelijks naar school wilt en een zoon van 14 met autisme (pdd-nos) . Ook ben ik al 37 jaar en merk ik dat ik minder kan hebben dan toen ik jonger was, voornamelijk ook op lichamelijk gebied.

Ik voelde mij vreemd

Op 29 oktober 2022, ik dacht bij mezelf ik ga toch een test doen. Ik was niet lekker en voelde mij raar. Ik was daarvoor een weekje op vakantie geweest met mijn ouders en mijn gezin. Misschien was het te druk geweest? Ik ben altijd eerlijk geweest tegen mijn nieuwe partner: ik heb vier kinderen uit eerdere relaties en wil geen kinderen meer. Dit was voor hem heel duidelijk. Ik slikte de pil. Nu is de pil niet altijd betrouwbaar geweest, maar voor mijn gevoel zat dit nu wel goed.

De kans om een kindje te krijgen was klein

In 2015 had ik Pap3b (CIN III). Ik kreeg een lisexcisie en de kans dat er nog een kind zou komen was klein. Ik had toen al drie kinderen die al wat ouder waren. In 2017 ben ik toch onverwachts zwanger geraakt nadat mijn spiraal er met spoed uit moest. Ze hadden vocht achter mijn baarmoeder gevonden. Dat was even een tegenslag. Ik deed net een versnelde opleiding naar niveau 4 en die moest ik per direct stoppen, wat ik erg jammer vond. Maar toen mijn zoontje er eenmaal was, wist ik dit had zo moeten zijn: zo’n vrolijk en lief kind. Ik geniet elke dag met volle teugen van hem.

Een abortus kon ik niet aan

Terug naar de test. Dit was meteen duidelijk: hartstikke positief. Ik wist niet of ik moest huilen van verdriet of blij moest zijn. Ik wilde dit niet absoluut niet. Ik heb dit mijn vriend direct verteld, ook met het verleden wat ik allemaal heb doorstaan wilde ik dit niet. De blijdschap was er dan ook totaal niet. Abortus kon ik niet aan, al heb ik wel een keer gebeld met de kliniek. Maar over mijn hart kon ik dit niet verkrijgen, voornamelijk omdat we al een hartje hadden horen kloppen. Maar echt een gevoel bij dit kindje krijgen lukte niet.

Ik kom amper meer zorgen voor mijn kinderen

De weken daarna volgden. Ik werd ziek en steeds zieker, ik hield niets meer binnen moest opgenomen worden in verband met uitdroging. Ook mijn schildklier werkte te snel. Ik kon amper voor mijn andere kinderen zorgen en daar had ik zoveel verdriet van. Ook raakte ik mijn leuke baan kwijt waar ik met plezier werkte. Ik had zo gehoopt dat ik mijn baan kon behouden. Ik zat in een diep dal waar ik dacht niet meer uit te komen. De laatste maanden was mijn ferritine gehalte ook nog eens laag waardoor ik geen ijzer vasthield. Dit maakte mij alleen nog mee moe, ik dacht dat het nooit meer op zou houden. Inmiddels word ik deze week ingeleid door alle kwaaltjes en de omliggende dingen erom heen.

Ik heb gelukkig goede begeleiding

Ondanks alles kijken wij ernaar uit dit kindje te ontvangen. Ik heb de eerste vier maanden alleen maar ellende gehad. Veel negatieve reacties van andere mensen en ook mijn zoon met autisme was niet blij dat hij weer een broertje zou krijgen. Gelukkig ben ik met goede begeleiding met iemand in het ziekenhuis aan het praten geraakt en kan ik altijd terecht als ik mijn hart wil luchten.

Mijn partner is een enorme steun

Ik ben nu inmiddels 38 weken zwanger en ik zie het leven weer een stuk positiever in. Ik ben al een plan aan het maken wat ik na mijn zwangerschap wil gaan doen. Mijn partner is ook een steun en ja die heb ik de hele zwangerschap vervloekt door mijn hormonen, maar hij is er altijd voor mij geweest en nog steeds.

ANGELA

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Plaats een reactie