“Mijn kind eet slecht, is een multivitamine een goed idee?”

| , ,

Mijn zoon Sef (6 jaar) eet slecht, zeer slecht

Hij weigert al het warme avondeten, behalve pannenkoeken, pizza en kipnuggets. In het verleden hebben we alles geprobeerd: een positieve sfeer aan tafel, beloonsystemen, dreigen (dan ga je met een lege maag naar bed), werkelijk alles. We hulp gezocht, maar de boodschap was: “Het is een fase. Jullie moeten er vooral geen strijd van maken. Leg er geen nadruk op. Eten is gezellig”. Ondertussen ging ik op zoek naar een goede en handige multivitaminen voor kinderen. Ik wilde de perfecte ondersteuning voor Sef. Een kind met een gevarieerde voeding krijgt genoeg vitamines en mineralen binnen, maar Sef eet momenteel alleen boterhammen met kaas of pindakaas, kwark, yoghurt, bananen en appels. Ik geef hem nu de Multi Dag & Nacht Junior van Vitakruid ‘Multi Dag’. Waarom ik hiervoor heb gekozen?

Zij hanteren een mix van vitamines èn omega 3

Drukke kleuters hebben een goede basis nodig om te groeien. Naast de mengeling van bouwstoffen, heeft een kleuter ook wat omega 3 nodig. Dit maakt het lichaam namelijk zelf niet aan. Maar laten we eerlijk zijn, omega 3-supplementen kunnen best prijzig zijn. Gelukkig is hier de formule waar je op hebt gewacht: een kindermultivitaminen gecombineerd met omega 3. Twee vliegen in één klap.

De natuurlijke smaak

Sef is erg kieskeurig wat betreft eten. Niet alleen wat betreft textuur, maar ook smaak. De smaak van de multivitaminen is een natuurlijke combinatie van honingmelange met een beetje bananenaroma. Er zijn geen suikers, smaakstoffen, E-nummers, gist of lactose  toegevoegd. Vitakruid heeft een natuurlijk label. In veel andere vitamine zitten toegevoegde smaak- en geurstoffen. Het lijken soms wel snoepjes.

Vloeistof in plaats van pillen

De Vitakruid multivitaminen voor kinderen kan puur ingenomen worden, maar kan ook gemengd worden in kwark of een bakje yoghurt. Ik mix deze multivitaminen door zijn dagelijkse voeding. Hij merkt er niets van en dat is de bedoeling. Hij wijst het anders af.

LAURA

2 gedachten over ““Mijn kind eet slecht, is een multivitamine een goed idee?””

  1. ik zou geen voedingssupplementen geven voordat er echt is vastgesteld dat er daadwerkelijk een tekort is. Want dat gebeurt niet zo snel bij kinderen.

    Beantwoorden
  2. ik zou doorverwijzing vragen naar de kinderarts. bij ons was dit precies zo maar nu de diagnose arfid gekregen.
    zeker geen supplementen gaan geven voordat dit door een arts is voorgeschreven

    Beantwoorden

Plaats een reactie