Noortje is zwanger op Bali: “We hebben geen 20-weken echo of NIPT gedaan”

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Abonneer je op deze reeks via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een berichtje zodra er een nieuw deel wordt geplaatst!

Lees eerst deel 1: Noortje woont met haar gezin op Bali: “Geen school run, geen ouder appgroep en geen regenachtige zaterdagen langs de lijn”

We voelden ons compleet

Nooit hadden we gedacht dat er nog een tweede kindje zou komen. Eigenlijk voelden we ons compleet als drie-eenheid op Bali. Maar blijkbaar had het eiland iets anders in gedachten.

Mijn eerste bevalling en de maanden daarna waren heftig

De zwangerschap van ons zoontje Jip in 2017 verliep voorspoedig. Ik voelde me fit en goed, tot de dag van de bevalling. Helaas was de bevalling en de periode erna iets minder rooskleurig. Ik werd ingeleid in verband met het hellp syndroom en Jip zijn eerste maanden waren op zijn zachts gezegd intens.

Hoe zou het voor Jip zijn om altijd enig kind te blijven?

Toen Jip twee jaar was was vertrokken we naar Bali (zie vorige deel). We hadden tijd nodig om te landen, ons door een familieloze tijd heen te werken en ons uiteindelijk voor onbepaalde tijd te vestigen op het eiland. De tijd verstreek en Jip werd ouder. Heel af en toe hadden we een gesprek over eventueel een tweede kindje. Het feit dat we nu op Bali wonen en de herinnering aan het eerste jaar met Jip maakten niet bepaald dat de wens heel erg aanwezig was. We twijfelden vooral omdat Jip anders enig kind zou zijn en wij beide broers en zussen hebben. Nu is dat leuk, nu hij klein is en alle aandacht krijgt. Maar hoe is dat later? Daar kon ik wel eens over nadenken.

Mijn 39e verjaardag vierden we op een bijzondere manier

De tijd verstreek en Jip werd 5 jaar. Een maand later werd ik 39. Voor mijn eigen verjaardag wil ik altijd iets bijzonders doen. Dit jaar gingen we met zijn drieën naar een bijzondere plek op het eiland voor een waterblessing. Het was prachtig. Jezelf helemaal schoon spoelen op een plek waar je verbluft wordt door het natuurschoon. We voelden alle drie dat dit een bijzondere dag was. We deden onze prayers, waren dankbaar en zetten weer mooie dromen uit voor de toekomst. Ik was totaal niet bezig met een kindje.

Jip vertelde ons iets onverwachts

Daarna reden we door naar een glamping bij de vulkaan met een warmwater zwembad en genoten we wederom van de natuur. De dag erna reden we op ons gemak terug naar huis. Thuisgekomen zei Jip uit het niets dat hij graag een broertje of zusje wilde. Hij had er nog nooit eerder over gesproken. Mijn man en ik wisten meteen dat dit niet zomaar kwam. Hier konden we niet onderuit, dit was iets hogers wat had bepaald dat er een tweede kindje mocht komen. We waren er in eerste instantie behoorlijk door van slag. Daar ging ons fijne rustige leven. Toch voelde het heel erg goed.

Binnen enkele maanden was ik zwanger

Nadat ik ook mijn lichaam had voorbereid op een nieuwe zwangerschap (ik deed een leverdetox in verband met mijn hellp syndroom) was ik in april zwanger. Meteen wist ik dat het goed zat. Vier dagen na de bevruchting deed ik weer een waterblessing op dezelfde plek als in januari. Daar gingen al mijn prayers naar dit nieuwe kindje. Wat was dat bijzonder. Naast de magie van het eiland en deze zwangerschap, komt er ook een hoop geregel en uitzoekwerk bij kijken. In verband met mijn leeftijd en mijn voorgeschiedenis wil ik me wel goed voorbereiden alhoewel ik ook voel dat het deze keer anders gaat zijn.

Ik vond een gynaecoloog met een eigen praktijk

Omdat er zoveel opties zijn is het soms extra lastig om keuzes te maken. Via Facebookgroepen vond ik een gynaecoloog met zijn eigen praktijk die aangesloten is bij een ziekenhuis in de hoofdstad. Hij is erg pro natural birth en heeft zijn eigen twee kinderen met een lotus geboorte ter wereld gebracht (de placenta blijft zitten totdat deze er vanzelf vanaf valt).

We hebben maar 1 echo gehad

Ik maakte mijn eerste afspraak met 10 weken en daar werd de zwangerschap bevestigd. Daarna kozen we ervoor om nog één echo te laten maken met 14 weken. Voor Jip heb ik een miskraam gehad, dus ik wilde zeker zijn dat alles goed bleef gaan. Na deze echo hebben we vrijwel niets meer gedaan voor een lange periode. Ik voelde me goed en inmiddels leven we op zo’n andere manier dan in 2017 dat we anders over bepaalde zaken nadenken. Ik heb wel bloed laten prikken, maar we hebben geen NIPT test gedaan en ook geen 20 weken echo.

Lees HIER het vervolg.

NOORTJE

Insta: doornoortje

Abonneer je op deze reeks via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een berichtje zodra er een nieuw deel wordt geplaatst!

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.



Plaats een reactie