Tattootime: “Ik heb een tattoo op een van de pijnlijkste plekken”

| ,

Welke tattoos heb jij allemaal?

Deze tattoo zit in mijn zij en ook voor een gedeelte op mijn ribben. Het deed ontzettend pijn. Ik heb trouwens ook een tattoo achter in mijn nek, op mijn onderrug en op mijn bovenbeen aan de binnenkant. In mijn nek staat in het Hebreeuws ‘broer’. Mijn broer heeft op zijn arm in het Hebreeuws ‘zus’. Deze tattoos hebben we samen laten zetten om onze relatie te eren. Op mijn onderrug heb ik zelfgemaakte soort ‘yinhyang’. Op mijn binnenbeen staat mijn naam in krulletters. En telt mijn permanente make-up op mijn wenkbrauwen als tattoo? Ik vind van wel, want het deed veel zeer. De tattoo in mijn zij was het pijnlijkst van allemaal. De tattoo op mijn binnenbeen voelde ik nauwelijks.

De betekenis van mijn tattoo

Mijn moeder is op relatief jonge leeftijd aan borstkanker overleden. Ze haalde een krappe 60 jaar. Ze is nooit oma geworden. Mijn moeder vond vlinders altijd mooi, hogere wezens. De kleurrijke vlinder staat voor mijn moeder. Ze draagt mijn kinderen, Nikki (N) en Lola (L) dichtbij haar, onder en achter haar vleugels. Ik vond dat zo’n mooie gedachte.

Komen er nog meer tattoos bij?

Zeker! Ik wil nog een mooie tattoo die staat voor mijn zoons: Sef en Rocco. Ook willen mijn man en ik samen een tattoo zetten die staat voor onze liefde en relatie. Een tattoo die bij elkaar past, zoals een slotje met een sleutel, maar dan iets heel anders. We moeten dit nog uitdenken.

Plaats een reactie