De dag van de rechtzaak om het gezag van mijn kinderen

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Lees eerst de eerdere delen:

Mijn ex zette een mes op de keel van mijn zoontje

Ik raakte ernstig gewond na mishandeling door mijn vriend

Ik durfde niet te vluchten voor mijn gevaarlijke partner

Ik durf mijn man geen seconde alleen te laten met mijn kinderen

Mijn man werd zo woest dat de hele woonkamer in puin lag

Mijn ex dreigde mij, mijn kinderen en mijn ouders te vermoorden

Ik wilde niet dat de kraamzorg erachter kwam wat er zich in ons huis afspeelt

Mijn advocaat vroeg een straat- en contactverbod voor mijn ex aan

Ik meldde mijn zoon aan bij Bureau Jeugdzorg vanwege zijn grensoverschrijdende gedrag

De dag van de rechtzaak om het gezag van mijn kinderen

Ik belde de meneer van de Raad van de Kinderbescherming

Ik vertelde hem wat er op dat moment aan het gebeuren was. Die meneer vertelde mij dat hij mij zo terug zou bellen en gooide de hoorn erop. Beduusd keek ik van mijn telefoon naar mijn beeldscherm en met de snelheid van het licht stopte de berichten van hem. Ik sprong bijna van mijn stoel omhoog toen mijn telefoon ging. Het was de meneer van de Raad. “Truusje, hij zal je nu met rust laten. Mocht er iets zijn, laat het mij weten. Voor nu wens ik je een fijne dag.”

Mijn ex en zijn nieuwe vriendin verspreiden leugens over ons

Mijn ex bleef ons flink irriteren en het bleek dat hij ook een nieuwe vriendin had die gezellig mee deed. Overal en nergens op social media waren die twee berichten aan het plaatsen over mij en mijn zogenaamde leugens. Ik zat ondertussen ook op een forum waar ik met andere slachtoffers van huiselijk geweld kon praten. Ik was bang dat hij daar ook terecht zou komen en mij echt niet met rust zou gaan laten. Wat betreft het straat- en contactverbod had hij voor het aantal overtredingen al het maximale boetebedrag behaald. Het had echt totaal geen nut gehad.

Ook mijn omgeving zag wat hij mij flikte

Intussen had ik wel geleerd hoe ik flink veel bewijs kon verzamelen om mijn zaken kracht bij te zetten. Steeds meer mensen begonnen zich te ergeren aan de dingen die hij flikte. En steeds meer mensen vertelde me dat ze hem wel zouden pakken als ze hem tegen zouden komen. Ik hoorde ze aan en dacht alleen bij mezelf: “Praat maar een eind raak. Je zult niks doen om mij te helpen en of te beschermen. Allemaal mooie woorden die jullie zeggen om mij te steunen, maar houd liever je mond dicht.” Gek werd ik ervan, die loze woorden. 

De dag van de zitting brak aan

Na een half jaar was het dan zover. We moesten weer naar de rechtbank voor het gezag, de onderzoeken waren afgerond. Op de dag van de zitting was ik al enorm vroeg wakker en gestrest, de zenuwen gierden door mijn lijf. Ik moest eerst nog ervoor zorgen dat mijn kindjes naar het onderduikadres gingen, daarna konden wij veilig en enigszins gerust naar de rechtbank. Eenmaal aangekomen bij de rechtbank ging hetzelfde spel als alle andere keren weer van start. Mijn zus ging daar op de uitkijk staan, mijn advocaat naast mij en de kennis weer op het uitkijkpunt. En wederom stonden er weer beveiligers in de gang.

Mijn ex kwam met een hele arrogante blik naar binnen

De bode kwam ons oproepen en weer ging ik onder begeleiding naar binnen. Ik was kleiner dan klein. Hij kwam opeens rechtop de zaal binnen gelopen met de meest arrogante kop ooit. Zo’n gezicht dat niemand hem iets zou kunnen maken. De rechter verwelkomde ons. Hij vertelde dat dit een zware beslissing was en een ingewikkelde zaak. Dat het niet vaak voor kwam dat een ouder de andere uit het gezag wilde hebben, maar soms was het wel nodig. Hij gaf het woord aan de kinderbescherming want zij hadden het onderzoek gedaan.

Ik was bang maar stiekem ook blij dat hij dit gedrag liet zien

De meneer van de Raad van de Kinderbescherming nam het woord en iedereen werd doodstil. Met open mond en ogen zo groot als schoteltjes keek ik die man aan en wist niet wat ik hoorde. Mijn advocaat keek mij ook even aan en die had net zo’n vreemd gezicht als ik. In mijn ooghoek zag ik hem rood worden van woede en met gebalde vuisten op tafel zitten. Ik werd bang bij de aanblik van zijn woeste gezicht. Ondertussen maakte mijn hart een sprongetje, dit kwam mij wel heel goed uit. Ik vond het verschrikkelijk dat hij zich zo gedragen had bij de mensen van de Raad. Ik vond het verschrikkelijk zoals hij zich gedroeg in de rechtbank en tegen de rechter. Maar stiekem was ik ook een soort van blij want nu waren mijn verhalen bevestigd. Nu ondervonden andere mensen ook de perikelen van zijn gedrag.

Mijn ex had de raadsonderzoeker bedreigd

Wat bleek: mijn ex had de raadsonderzoeker flink bedreigd tijdens zijn gesprek. Hij had gezegd: “Als jij er niet voor zorgt dat ik mijn kinderen weer zie, kom ik je opzoeken.” En nog meer verschrikkelijke uitspraken had hij tegen de onderzoeker eruit gegooid. Terwijl die meneer het aan het vertellen was, zag je dat hij er moeite mee had dat hij zo behandeld was. Ook al gebeurde dit vaker natuurlijk, er zijn zoveel woeste ouders in zijn werk. Zelfs in het gezicht van de rechter zag ik iets gebeuren. Aandachtig luisterden wij allemaal naar het verhaal tot hij klaar was met zijn betoog. De totale zitting duurde nog geen half uur. De grote mond tegen de rechter gaf per direct de doorslag: “Meneer u heeft niet langer het gezag…”

Binnen een week kwamen de papieren binnen. Hij ging in hoger beroep…

WORDT VERVOLGD

TRUUSJE

Ons hele verhaal is te lezen in mijn boek: Achter mijn voordeur

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Plaats een reactie