Kyano heeft hersen- en zenuwschade opgelopen tijdens de bevalling

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Deel 1: Ik ben bang, want er zit een hard plekje op de zaadbal van mijn man

Deel 2: Ineens komen er twee artsen, ze pakken een stoel en gaan zitten, ik voel dat er slecht nieuws gaat komen

Deel 3: Ons zoontje is tijdens de bevalling letterlijk kapot getrokken

Kyano blijft continu ziek

Eigenlijk ben je vanaf dat je uit het ziekenhuis bent gekomen, heel vaak niet fit. Ik denk dat het misschien door de slechte start komt, maar in februari wordt het steeds erger. Het is de ene dag iets beter dan de andere dag. Soms koorts, soms wil je niks eten. Je zit duidelijk niet lekker in je vel. Slapen gaat erg slecht. Je bent heel erg overprikkeld, komt moeilijk in slaap en wordt ook snel weer wakker als je eindelijk slaapt.

We gaan toch even naar de huisarts

Op 17 februari gaat je koorts tot over de 39 graden. Je kreunt en huilt van de pijn. Papa en mama maken zich gelijk meer zorgen. Het duurt nu wel erg lang, ook geef je nog steeds veel en snel over. Aangezien jouw start met hersenvliesontsteking en je hoge bloeddruk, houden wij je goed in de gaten. Ik besluit even langs de huisarts te gaan. Ze zegt dat ik je goed in de gaten moet houden maar voor nu nog geen zorgen.

Dan word je steeds zieker

‘s Avonds word je steeds zieker. Je blijft kreunen en veel huilen en we besluiten naar de huisartsenpost te gaan. De arts zegt een rood keeltje te zien en gooit het daarop. We gaan weer naar huis. Toch denk ik niet dat dit van een rood keeltje komt. Je koorts blijft hoog. De volgende dag begin je met krijsen van de pijn, het stopt gewoon niet meer. Dit kan toch niet alleen een rood keeltje zijn? Na uren krijsen val je uiteindelijk even in slaap.

Ik eis dat een kinderarts meekijkt

We hopen dat je na je slaapje misschien iets beter bent. Je huilt normaal eigenlijk nooit, behalve als je ziek bent dan. Voor ons voelt het echt niet goed jou zo te zien. Als je na een uur wakker wordt begin je gelijk weer te krijsen. Je vergeet steeds bijna met ademen, zo hard schreeuw je en zo nu en dan loop je zelfs helemaal blauw aan. Ik besluit maar weer de huisartsenpost te bellen en eis dat ze nu wel een kinderarts mee laten kijken. Ondertussen heb ik je eigen kinderarts ook gemaild. Hij zegt dat ik naar de spoed moet gaan en met Kyano nooit een risico mag lopen. Hij heeft zelf geen dienst maar wil dat ze Kyano goed nakijken.

Je wordt toch opgenomen

We hebben dit keer een lieve kinderarts. Ze vindt het niet normaal hoe overstuur je bent en dat ze je niet gelijk hebben opgenomen. Ze gaan gelijk beginnen met onderzoeken en nemen je nu op. Ze nemen een covid test, urine en bloed af. Ook ga je aan de monitor en later word je naar de afdeling gebracht. Je blijft het uit schreeuwen en ‘s avonds val je na extra zware medicijnen dan toch eindelijk in slaap. Ik blijf vannacht bij je.

Er blijken wat afwijkende waarden

Je blijkt verhoogde ontstekingswaardes te hebben en je bloeddruk is te hoog. Maar waar het nou precies zit of vandaan komt, dat weten ze nog steeds niet. De volgende dag knap je gelukkig wat op en je huilt niet meer constant. Papa en je zus komen gezellig op visite en als je haar ziet krijgen we zelfs weer een lachje. De volgende dag mag je met extra medicijnen aan het einde van de middag mee naar huis. Je mag niet zieker worden, anders mogen we gelijk terug komen naar de afdeling zonder tussenkomst van de huisartsenpost.

Een narcose voor de MRI

Nu snel opknappen en op naar aanstaande dinsdag. Dan hebben we je dagopname bij het LUMC in Leiden met een belangrijke MRI onder narcose en echo. Hiervoor mag je niet ziek zijn en geen koorts hebben. We gaan, als het goed is, antwoorden krijgen. Een spannende dag…

Lees HIER het vervolg.

HENRIEKE

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Plaats een reactie