Ik kreeg de schok van mijn leven: ons pasgeboren zoontje bleek gestorven aan een niet-natuurlijke dood 

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Dit is deel 1 van een reeks, onderaan de reeks staat de link naar deel 2.

Drie mooie kindjes

Ik ben een mama van drie prachtige kinderen, waarvan één sterrenkindje die afgelopen maart met 7 weken is overleden. Ik had al een dochter uit een eerdere relatie van 10 jaar en nog een zoontje van 2 jaar van dezelfde vader. 

Zijn vader wilde in eerste instantie niets van hem weten

Mijn zoon van twee jaar is verwekt tijdens een one night stand. Zijn vader heeft 9 maanden lang niets laten weten of wat dan ook. Alles heb ik alleen gedaan, want hij wilde er niets van weten en wilde absoluut geen kind. Uiteindelijk heb ik toch besloten hem een kans te geven toen onze zoon geboren was. Toen wilde hij er wel wat van weten. Hij deed het prima, was een goede papa en niets was hem teveel. Ondanks ons grote leeftijdsverschil, hij was een heel stuk jonger dan ik, deed hij alles zoals een bedreven vader zou moeten doen.

Ik begon steeds meer bijzondere trekjes te zien

Onze relatie verliep prima in het begin. Maar hoe langer we samen waren, hoe meer narcistische trekjes ik begon te zien. Hij probeerde me af te sluiten van de buitenwereld waardoor ik niet veel familie en vriendinnen meer zag. Kort daarna raakte zwanger van ons derde kindje. De zwangerschap was erg zwaar, bekkeninstabiliteit en zeven maanden lang aan het spugen geweest. Ook stond ik grotendeels overal alleen voor. 

We waren een gelukkig gezin met ons derde kindje

Uiteindelijk werd op 04-02-2023 onze zoon geboren. Na een prima bevalling mochten we twee uur later al naar huis. Grote zus kwam ons halen samen met oma, alles ging goed. Hij hield zich prima op temperatuur, kwam goed aan en dronk zijn flesjes goed. Slapen ging ook goed. De eerste weken we waren een compleet en gelukkig gezin. Tot de dag van 19 maart 2023. 

Ons pasgeboren zoontje was gevallen

Ik was zelf niet thuis maar met mijn dochter naar een wedstrijd van turnen. Iets wat in de ochtend rond circa 06.00 uur al was gebeurd, vertelde hij mij pas 10.00 uur later. Hij had onze pasgeboren zoon van de bank laten vallen. Ik dacht nog: “Dat kan iedere ouder overkomen, maar ik vond het wel raar dat het pas 10.00 uur later verteld werd. Ik schakelde gelijk met de huisartsenpost. Ik mocht komen, maar omdat hij zijn flesjes nog goed dronk stuurde ze ons naar huis. Ik was het daar niet mee eens en eiste een scan. Hij was pas 6 weken oud, zo kwetsbaar. Ik wilde zeker weten dat er niks aan de hand was. Maar helaas die kregen we niet. We reden naar huis. Na die dag is hij heel veel gaan huilen. Ik ben naar de huisarts gegaan, osteopaat, consultatiebureau maar niemand kon de oorzaak vinden. Toen kregen we fysio. Ik had niet het idee dat het hielp, het leek alleen maar erger te worden.

Mijn kleine mannetje zag er totaal niet goed uit

Tien dagen later, 29 maart 2023, de zwartste dag uit mijn leven. Ik kwam beneden rond 07.00 uur en zag daar mijn lieve kleine mannetje bleek en grauw. Er zat geen leven in. Ik zei tegen mijn inmiddels ex-partner: “Wat is er aan de hand?”. “Ja, hij wilde zijn flessen niet”, was zijn antwoord. Ik ben gelijk gaan bellen met de huisartsenpost. Hij had een temperatuur van 34.5 graad. Veel te laag. Ik moest gelijk komen. Achteraf een fout van hun kant: ze hadden een ambulance moeten sturen. 

Er zou hem iets zijn aangedaan?

Daar aangekomen is het allemaal heel snel gegaan. Van de huisartsenpost naar de spoed, meerdere scans gemaakt en dergelijke en daarna met spoed naar Rotterdam vervoerd. In Rotterdam werd ons direct verteld dat hem iets was aangedaan. Ik wist 100% dat ik niks had gedaan, maar wie dan wel? Wij waren met vijf personen in huis. Mijn ex deed alsof hij niets wist. Wat kon er nou gebeurd zijn? 

Er kon niets meer voor hem gedaan worden

De dagen erna waren lang. Er werden allerlei onderzoeken uitgevoerd. Op donderdag 30 maart hadden we een gesprek met de artsen die ons vertelden dat ze niks meer konden betekenen voor mijn lieve jongetje. We moesten iedereen bellen om afscheid te komen nemen. De volgende dag zou hij al van de beademing worden gehaald. Het was zo ontzettend onwerkelijk. Hij had zoveel epileptische aanvallen doordat zijn hersentjes zo beschadigd waren. Hoe kon dit nou gebeurd zijn? 

Op vrijdag 31 maart 2023 rond de klok van 16.00 uur werd de beademing eraf gehaald en is mijn lieve jongetje in mijn armen gegaan. 

Lees HIER het vervolg.

CYNTHIA

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

1 gedachte over “Ik kreeg de schok van mijn leven: ons pasgeboren zoontje bleek gestorven aan een niet-natuurlijke dood ”

  1. Ooh wat verschrikkelijk! Heel veel sterkte. Veel te jong en veel te oneerlijk. Weet niet wat er is gebeurd, maar heb zo wel mijn vermoeden😥
    Je zoontje, je oudere kindjes en jij hebben zoveel beter verdiend!

    Beantwoorden

Plaats een reactie