Eva: “Ik woon en werk met mijn gezin op een schip”

| ,

Hoe verliep jouw zwangerschap?

De zwangerschap van mijn dochtertje Isa verliep niet echt op rolletjes, na 7 zeven weken lag ik alleen nog op de bank en hield niets binnen. We zijn in Duitsland op de sluis afgestapt en naar het eerste beste ziekenhuis gereden, toen ik zelfs geen water meer binnen hield, een mooie echo, maar ik was uitgedroogd! We zijn naar Terneuzen gereden, mijn schoonouders aan boord om het over te nemen, en daar was opname 1, na een week mocht ik weer gaan. Ons meisje was klein en ik kreeg een extra groei-echo met 33 weken en toen zagen ze dat ik al 1 cm ontsluiting had, foute boel… Ik kon een week lang blijven, toen ben ik ook niet meer terug aan boord gegaan, mijn schoonouders zijn toen verder gaan varen en ik ben toen bij mijn ouders gaan wonen. Met 37 weken kreeg ik een galaanval (galstenen en de galblaas is 6 maanden later verwijderd) met 38-39 weken moest mijn man gaan varen in verband met de vakantie van mijn schoonouders en net die week had ik dan ook nog een darminfectie… Geen opname gelukkig, wel een antibioticakuur. Uiteindelijk kwam één dag na de uitgerekende datum na een vlotte bevalling Isa op de wereld. 

De zwangerschap van mijn zoontje Gijs ging er heel wat rustiger aan toe

Misselijk was ik wel en van 20 tot 30 weken heb ik heel veel bekkenpijn gehad. Ik denk wel dat het klussen in ons nieuwe eigen huis daar een rol in speelde, want toen het huis klaar was, was ook de pijn weg. Ik ben vijf weken voor de datum naar ons eigen huis gegaan om ”het baby te wachten”. Vanaf toen kreeg ik ook elke week een groei-echo. Gijs was ook klein (geen wonder ik ben ook maar 155 cm) en er was met de 20 weken echo SUA geconstateerd. De laatste week was hij rustig, dus werd ik ingeleid met 39 weken, voor mij totaal onverwacht, want ik was zelfs op de fiets met Isa bij de gynaecoloog. 

20170622_112405 (1).jpg


Hoe zit de indeling van het schip eruit?

We hebben 4 slaapkamers, wc, badkamer met bad en douche, gardarobekast, hal en een grote woon- en eetkamer. Voorop het schip waar onze matrozen wonen, hebben we ook nog drie slaapkamers, woon- en eetkamer, badkamer en toilet.

EVA

Plaats een reactie