Het Gezinsbudget van Marlous (26): “Ik woon met mijn meisjes (1 en 3) in een scheidingshotel”

|

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Vandaag krijg jij inzage in het huishoudboekje van een gezin ergens in Nederland

Hoe is jouw gezin­ssamenstelling?

Ik ben 26, sinds een half jaar uit elkaar en heb twee dochters van 1,5 en 3,5 jaar.

Wat voor werk doen jullie?

Ik werk 2,5 dag per week als leerkracht op een basisschool, dit is mijn derde werkjaar.

Wat is jullie netto inkomen per maand? Krijgen jullie toeslagen?

Ik krijg maandelijks 1704 euro netto. Verder krijg ik 696 euro kindgebonden budget, 805 euro kinderopvangtoeslag en 123 euro zorgtoeslag.

Hoeveel spaargeld heb je?

Ik heb er nu 1200 euro op staan.

Heb je schulden?

Nee.

De maandelijkse vaste lasten

Wonen: Met mijn ex-vriend woonde ik in een particulier huurhuis omdat we de inleg als startende kopers nog niet bij elkaar hadden gespaard. Helaas kon ik de vaste lasten alleen niet betalen. Voor sociale huur krijg ik geen urgentie en ik sta (achteraf stom) niet ingeschreven. Ik woon nu in een scheidingshotel, hier betaal ik 1030 euro all in. Het is een voormalig bejaardentehuis waarbij we een kamer van 25m2 hebben met een kleine keuken direct als je de voordeur binnenstapt, een ingebouwde voorraadkast en een badkamer met douche en plek voor een wasmachine.

Gas/water/elektriciteit: Dit is inbegrepen bij mijn huur.

Boodschappen: Ik geef hier inclusief luiers 500 euro per maand max aan uit.

Kinderopvang: Mijn meisjes gaan één dag per week naar de kinderopvang en dat kost 895 euro, netto betaal ik daardoor 90 euro voor de kinderopvang. Ze gaan een dag naar hun vader en mijn moeder past een dag op.

Verzekeringen: De zorgverzekering is 140 per maand, hier betaal ik door de toeslag netto 17 euro per maand voor. Voor de rest aan verzekeringen 90 euro.

Auto: Ik heb een oudere Peugeot. De wegenbelasting en verzekering is samen 65 euro, aan benzine ben ik maandelijks 125 euro kwijt. Ik denk aan onderhoud 400-500 euro per jaar.

Internet/tv/telefoon/abonnementen: Ik heb een sim only abonnement van 17 euro per maand en het tv- en internetabonnement is 49 euro.

Sport: Ik sport op dit moment niet, ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen.

Kleding: Voor ons drieën shop ik voor 75 euro per maand max. Ik kan veel kleding doorschuiven van mijn oudste naar mijn jongste dochter, ik krijg kleding van mijn zus en koop verder zowel tweedehands als nieuw bij de goedkopere winkels.

Uitjes: We doen uitjes als de kinderboerderij en eens per maand een monkeytown dat is dan 20 euro inclusief iets lekkers. In de zomer gaan we nog wel eens een ijsje halen, in de winter drinken we ergens warme chocomelk. Mijn moeder neemt ons zo’n twee keer per jaar mee naar een grote (betaalde) buitenspeeltuin of dierentuin.

Vakantie: Ik hou ontzettend van vakantie en het lijkt mij zo leuk om met mijn meisjes naar een camping te gaan. Op dit moment probeer ik zoveel mogelijk te sparen voor toekomstige huisvesting maar in de toekomst gaan we dit hopelijk doen.

Cadeaus: Voor verjaardagen van mijn meisjes geef ik zo’n 25-50 euro uit, inclusief de taart.

Persoonlijke verzorging: Ik ga eens per half jaar naar de kapper voor 30 euro en mijn meisjes knip ik zelf.

Overig: Alles wat over is spaar ik maandelijks, zo rond de 250 euro.

Geldvragen

Kun je ons meenemen in je levensstijl?

Als alleenstaande ouder is het best aanpoten. Ik let erg op wat ik uitgeef en probeer zo veel mogelijk te sparen. We kunnen een jaar blijven in het scheidingshotel maar de toekomst is onzeker. Dus ook hoeveel mijn vaste lasten over een jaar zullen zijn.

Wat vind je van het bedrag wat je uitgeeft aan boodschappen?

Ik vind dit een net bedrag, zeker omdat de luiers er ook bij zitten. Ik vind gezond eten belangrijk en maak alles zelf met verse groente en fruit. Hier betaal je natuurlijk wel wat meer voor.

Waarop kan je bezuinigen?

Met bezuinigen kan je heel ver gaan, bijvoorbeeld geen uitje naar een binnenspeeltuin en minder verse groente en fruit maar dat vind ik erg ver gaan.

Heb je een spaardoel voor je gezin?

Op dit moment spaar ik zoveel mogelijk omdat onze (financiële) toekomst onzeker is. Het liefst zou ik willen sparen voor een leuke zomervakantie, lekker zwemmen en plezier maken met mijn meisjes.

Wat is je beste en slechtste aankoop ooit?

Toen ik nog samen met mijn ex was hebben we een duur koffieapparaat gekocht omdat we allebei erg van koffie houden. Maar dat is een dure hobby gebleken met de prijs per cupje. Mijn beste aankoop is mijn Iphone 12. Ik doe er nu al 4 jaar mee, hij werkt nog super en de foto’s zijn top.

Wat is je duurste aankoop ooit?

Een draagzak, deze was destijds 200 euro maar ik heb hem voor beide meisjes gebruikt en gebruik hem nu nog steeds wel eens. Hopelijk kan ik hem nog goed doorverkopen.

Heb je een geldtip?

Schrijf je altijd in bij de sociale woningbouw, je weet nooit hoe je relatie gaat lopen.

Maakt geld gelukkig?

Ja absoluut maar wel tot een bepaalde hoogte.

MARLOUS

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

1 gedachte over “Het Gezinsbudget van Marlous (26): “Ik woon met mijn meisjes (1 en 3) in een scheidingshotel””

  1. En die iPhone 12 was goedkoper dan de draagzak van 200 die ‘duurste aankoop ooit’ was? Moeilijk te geloven. De auto idem. Het koffiezetapparaat ook.

    Beantwoorden

Plaats een reactie