Welke momenten van 2022 wil ik herinneren en welke wil ik door de wc spoelen…

| ,

Zo, ik weet niet hoe jij het jaar 2022 heb beleefd, maar één ding is zeker: Het is omgevlogen! En na die jaren waarin we voornamelijk last hadden van Corona en alles wat daarbij hoorde, had ik er reuze zin in. Maar wat is er nou eigenlijk allemaal gebeurd? En heeft het me gebracht wat ik hoopte? Welke momenten koester ik en neem ik mee in een doosje? En welke momenten wil ik het allerliefst door de wc spoelen? Lees maar mee!

Prachtige herinneringen:

 1. Verbouwing van het huis klaar
  Nou ja, klaar. Is een verbouwing eigenlijk ooit wel eens klaar? Er moeten nog steeds hier en daar plintjes op de muur en de trap moet echt helemaal opnieuw geschilderd worden na die verbouwing. Maar nadat we in september 2021 zijn begonnen met het slopen van de badkamer, het plaatsen van een dakkapel en het maken van drie slaapkamers op zolder, konden we rond Pasen ein-de-lijk genieten van onze nieuwe badkamer. Door alle leveringsproblemen duurde het eindeloos totdat de kramen en douche er waren. Maar het is gelukt!
 2. Ten huwelijk gevraagd
  Eén van de meest onverwachte verrassingen die ik me maar kon wensen dit jaar. Ik ben gewoon ten huwelijk gevraagd na 18 jaar verkering. En ik had het echt helemaal niet aan zien komen! Wil je in detail weten hoe het aanzoek is gegaan? Klik dan HIER, want ik heb er eerder een hele blog over geschreven. En nu hebben we de volgende uitdaging: Het plannen van een bruiloft. Het is ongelooflijk, maar het lijkt wel of de hele wereld wil trouwen en het is echt een hele dure aangelegenheid. Dus we doen het rustig aan en we plannen onze bruiloft voor 2024, het jaar waarin we 20 jaar samen zijn.
 3. Nieuwe baan
  Eigenlijk loop ik al meer dan een jaar met het gevoel dat het misschien wel tijd wordt om verder te gaan kijken. Net als bij veel andere mensen heeft Corona ook bij mij wel een wake up call gegeven of ik nog helemaal wel blij ben met wat ik aan het doen was. En het antwoord was nee. Ik heb eerst de mogelijkheden binnen mijn huidige baan bekeken en toen ben ik me daar buiten gaan oriënteren. Ik kon niet echt vinden wat ik zocht. Of de functie bleek in een gesprek echt heel anders te zijn, of we lagen te ver uit elkaar qua wensen. Maar ook zijn er bedrijven waar ik nooit meer iets van gehoord heb na mijn gesprek. Zoals dat vaak gaat kwam er uit onverwachte hoek ineens iets op mijn pad. Per 1 januari 2023 ga ik full force aan de slag. Ik heb er zin in!
 4. Uitstrijkje dit jaar was goed
  Yes! Precies een jaar geleden zat ik in enorme onzekerheid omdat mijn uitstrijkje helemaal niet goed bleek te zijn en ik moest onder het mes. Over deze onzekere tijd heb ik ook een blog geschreven, die lees je HIER. Halverwege dit jaar moest ik voor controle naar het ziekenhuis en godzijdank was ik schoon!
 5. Gelukkig waren er nog heel veel meer dingen om blij mee te zijn, zoals: Een heerlijke zomervakantie, beter leren tekenen, een paar dolle kampeertrips, lieve vrienden, heerlijke etentjes en de liefde.

En wat gaat er weg?

 1. Overlijden van opa
  Opa Nico was al een tijd ziek, maar ineens ging het dit jaar helemaal mis toen hij na de zomer ineens hard achteruit ging. Binnen een maand was hij overleden. We missen zijn flauwe grappen en grollen nog elke dag.
 2. Ontsteking aan mijn voet
  Het begin van 2022 had ik me voorgenomen om weer mee te doen aan de Dam tot Dam loop, een run van ruim 16 kilometer van Amsterdam naar Zaandam. Ik ben van nature niet een makkelijke loper, dus ik had een streng trainingsschema. Totdat ik in de zomer pijn aan mijn hiel kreeg, en bleek dat ik een peesplaatontsteking had. Dus hardlopen is al maanden een no go, en het ziet ernaar uit dat er voorlopig ook niet gerend gaat worden.
 3. Een auto met kuren
  Onze auto had dit jaar ook zijn jaar niet. Hij vertoonde kuren, en verschillende garages konden maar niet vinden wat er aan de hand was (maar wel een rekening sturen natuurlijk). Uiteindelijk heeft het ons een rib uit ons lijf gekost, maar hij doet het weer. Bah, bah, bah!
 4. Katten die niet normaal de kattenbak kunnen gebruiken
  We hebben sinds anderhalf jaar twee katten in huis. Ze zijn superlief en gezellig, maar die ene kat kan gewoon niet normaal uit de kattenbak stappen. Ik weet niet precies wat hij doet, maar hij springt er met vier poten tegelijk uit. Gevolg: de kattenbak korrels vliegen om je oren en vind je terug op de meest vreemde plekken.
 5. Slechte ogen
  Zolang ik me kan herinneren heb ik al een bril. Als ik de verhalen moet geloven al vanaf mijn derde. Inmiddels draag ik al jaren lenzen, en heb ik een bril voor erbij, maar ik vind het niks. Het zit niet lekker, er is altijd wel wat en nu dat ik ouder word merk ik dat ik eigenlijk ook nog eens een leesbril nodig heb. Soms zit ik wel eens met twee brillen tegelijk op om in de avond iets te lezen. Tot nu toe heb ik niet de juiste oplossing gevonden die voor mij werkt en probeer ik maar te roeien met de riemen die ik heb. Maar man, oh man, mijn slechte ogen mogen zo de prullenbak in!

En nu ben ik benieuwd hoe jouw jaar was. Wat neem je mee naar volgend jaar en wat mag lekker hier blijven?

Fijne feestdagen!

Liefs

NATASJA

insta: @natasjaheintz

Plaats een reactie