Onze kinderen douchen twee keer per week

| ,

Allereerst: we zijn een enorm druk en groot gezin

We hebben 6 kinderen met de leeftijden 12, 10, 8, 6, 4 en 2 jaar. Mijn man en ik hebben samen een groot bedrijf, waar we allebei werkzaam in zijn. We hebben een stuk van 10 mensen in dienst. Er moet dus veel gebeuren. We komen structureel tijd tekort. We hebben kinderopvang voor slechts 2 dagen. Daar komt nog bij dat alle kinderen twee hobby’s of sport doen. We rijden de kinderen vaak en veel rond in onze woonplaats. Onze zoon van 12 jaar mag nu voor het eerst zelf fietsen naar de clubs, maar de rest nog niet. En dan heb ik nog niet alle feesten, diners en partijen genoemd waar wij voor worden uitgenodigd. Begrijp me niet verkeerd. Dit rijke leven neem ik echt niet voor lief, ik waardeer ons leven ten zeerst. Maar er blijft nauwelijks tijd over voor rust en de douchemomentjes vallen er dus bij in.

We willen de kinderen 1 keer doordeweeks en 1 keer in het weekend douchen

Gelukkig gaan de kinderen van 12, 10 en 8 zelfstandig. Ik hoef alleen maar te zeggen: “Douchen” en ze doen alles zelf. Van haar shampooen tot hun gezicht insmeren. Maar de kinderen van 6, 4 en 2 zijn afhankelijk van ons. Het komt er op neer dat we ze woensdag direct na het avondeten goed soppen en zondag aan het einde van de middag poetsen. Ze genieten er echt van. We leggen een doos vol speeltjes erbij, dan hebben ze dolle pret. Wat hun betreft kan het douchen of badderen elke dag. En nu komt ik op mijn vraag: hoeveel moeten kinderen douchen? Is onze twee keer per week genoeg?

Ik heb gehoord dat elke dag zeep op je haar en huid niet goed is

Daar droogt het van uit en breng je je lichaam uit balans. Zonder zeep en shampoo wil ik niet. Ik ben toch verknocht aan de heerlijke bubbels en geurtjes. Toch vraag ik me wel af hoe vaak de kids dan moeten douchen. Wat is te weinig en vanaf hoeveel is het teveel? Drie keer per week douchen, vinden wij een hele opgave, maar wat moet, dat moet. Tussen de douchebeurten door laten we de kinderen regelmatig hun handen wassen en vegen we iedere dag met poetsdoekjes hun gezichtjes. Ze zullen dus nooit echt vies zijn.

Hoe vaak douche jij zelf en de kinderen?

51 gedachten over “Onze kinderen douchen twee keer per week”

  1. Mijn kinderen, en ikzelf ook, gaan om de dag onder de douche. Soms zit er een keertje 2 dagen tussen.
    Elke dag heb ik nooit gedaan, dat vind ik veel te veel en is ook niet goed.

    Beantwoorden
    • Wij douchen de kinderen ook twee keer per week. Op woensdag na 3 dagen opvang en op zondag. Verder elke dag handen en snoeten poetsen en elke avond washandje over snoet, handen en billen. Als het nodig is wel een keer extra, maar dit is gemiddeld. Wat betreft zeep op huidjes vind ik dit ook voldoende.

      Beantwoorden
  2. mijn kinderen 3 jaar en 11 maanden gaan 1x per week in bad en 1x per week onder de doush, zelf doush ik 2x per week en 1x per week in bad, mijn man doushed 1x per week. meer tijd komen we niet aan toe en t bespaart water. Als de voeten van de oudste zwart zijn (wat nu met buitenspelen en sandalen vaker gebeurd) was ik die met een washandje voor hij in bed gaat. Zelf was ik iedere ochtend met een washandje voor de geurtjes.
    Doe vooral wat mogelijk is en in jou ogen hygiënisch. vroeger ging je 1x in per week j bad en alleen de oudste had schoon water…
    wellicht gaan de oudste vanzelf aamgeven dat ze meer willen doushen ivm pubertijd en hormoongeuren, maar omdat ze t zelf kunnen zou dat, na t lezen van je verhaal ook geen probleem zijn.

    Beantwoorden
    • Hier ook 2 keer per week hoor (7, 5, 3 en 0). Ik ben eigenlijk verbaasd dat dat zo bijzonder is om er een verhaal over te schrijven. En natuurlijk worden ze in de zomer vaker gewassen, als het wel plakkerig en zweten is.

      Beantwoorden
      • Hier gaan mijn kinder elke dag onder de douche, vanwege zweet geuren die overal zitten..
        Ik werk zelf 20 jaar in de kinderopvang, die geuren kunnen soms hard aankomen tijdens het verschonen van de kinderen. Mijn advies dan ook aan ouders, elke dag douche en je kind goed insmeren om droge huid te voorkomen. Je kind ziet er dan fris uit en ruikt ook nog eens lekker.
        Veel collega’s, inclusief ik vinden het zielig voor de kinderen die niet fris ruiken en voor de pedagogisch medewerkers die daarmee moeten werken. Als pedagogisch medewerker, kan je niet tegen een ouder zeggen dat zijn of haar kind niet fris ruikt. Dat zijn onze zaken niet, we gaan ervan uit dat de ouders of verzorgers hun eigen kind kunnen ruiken.

        *Geuren: urine, ontlasting, zweet, rook enzovoorts
        *Zielig: omdat kinderen het tegen elkaar zeggen en soms elkaar ook buitensluiten, vanwege geurtjes

        Beantwoorden
  3. Met een peuter, een baby tweeling en geen bad is het hier ook een uitdaging om er tijd voor te vinden. De tweeling gebeurt nu 1x per week, ook in het weekend en in de wasbak. Onze peuter gaat vaak met m’n man onder de douche. In de winter meestal 2x per week, nu wat vaker doordat ze veel buiten speelt.

    Beantwoorden
  4. hier ook 2x per week anders krijgen ze last van eczeem, teveel is echt niet goed en zolang je ze wast zijn ze prima schoon en fris hoor

    Beantwoorden
  5. onze kinderen gaan 2x in de week in bad.
    niet eens zozeer om tijdgebrek maar ook omdat elke dag de huid uitdroogt. ik was ze wel elke dag de handen, gezichten en billen. ze ruiken fris.

    Beantwoorden
    • Mijn drie kinderen (10-9-7)wassen 1 a 2 keer per week hun haren, maar billen en voeten (en natuurlijk handen gezicht ) doen we elke dag even snel wassen onder de douche voor ze in bed gaan.
      Dat is wel zo hygiënisch, ze gaan elke dag toch naar de wc.. Een vochtig doekje doet de job echt niet hoor.
      Heerlijk fris onder de lakens, zelf slaap ik ook beter zo.
      Kan me zo niet voorstellen dat er vrouwen zijn die niet elke dag zich wassen🤢.
      Hygiëne aanleren hoort bij de opvoeding..

      Beantwoorden
      • wassen staat niet gelijk aan douchen hoor. ik denk wel dat de meeste vrouwen zich elke dag wassen, maar niet elke dag douchen. wassen kost minder tijd en zeker minder water,wat in deze dure tijd niet voor iedereen elke dag is weggelegd. dus niet zo snel met je veroordeling graag.

        Beantwoorden
  6. mijn eerste gedachte over 3x per week douche is een hele opgave was echt… hoe dan?!
    sorry maar als ik me niet vergis hebben jullie zelf gekozen voor zo’n groot gezin inclusief een groot bedrijf?
    hier gaan de kids elke dag. ik vind het echt vies dat ze van top tot teen onder t zand bv zitten wanneer ze uit school komen.
    Dan de ene keer alleen afspoelen met water en de andere dag inzepen.
    zelf moeten bij ons voeten handen gezicht oksels en billen elke dag gepoetst moeten worden voor t slapen gaan.

    dit is geen aanval hoor maar mijn gedachte 😉

    Beantwoorden
    • Vind ik ook vies hoor.. Kinderen spelen buiten, knoeien… bij mij gingen ze iedere avond! lekker schoon en fris in bed. In de ochtend een washandje over de gezichtjes. Zelf ga ik ook iedere dag. In de zomer zelfs 2x, en als je je na t douchen in smeert heb je geen droge huid. Doe dit al 48 jaar en nergens last van.

      Beantwoorden
      • hoi Lisa.

        ik sluit me aan bij jouw woorden.

        met een drie dochters waarvan een tweeling van twee echt een uitdaging en iedere dag strijd maar de gele dag buiten en of bij kdv geweest zijn ze echt vies en gaan ze bij mij ook in de avond onder de douche en friss het bed in en smorgens washand over gezicht hansen en schaamstreek en billen en hoppa de dag frisse in.

        Beantwoorden
    • Gelijk heb je. Wij douchen iedere dag en toen ik nog werkte douche te ik 2x per dag.
      Toen de kinderen klein waren gingen ze ook elke morgen onder de douche en savonds bij de wastafel wassen.
      Hygiëne is zo belangrijk.

      Beantwoorden
  7. Mijn man douche elke dag, soms zelfs 2 keer. Ik douche 1 of 2 keer in de week zonder zeep of champoo. Alleen als ik ongesteld ben of gezweet heb(vies ben) douche is extra.
    Mijn zoon van 1 heeft last van eczeem, die was ik 1 keer in de twee of drie weken. (Winter periode) Nu in de zomer is het wel meer want hij begint in de zandbak te spelen en hij krijgt zonnebrand crème op. Zijn gezicht en billen worden wel elke dag even gedaan met een washandje.

    Beantwoorden
    • Hier een gezin met 5 kinderen (onder de 9) en allebei een drukke baan. Ze gaan elke dag in bad/douche. Iedereen staat er anders in natuurlijk, maar voor mijn kinderen is het wel fris als de billen elke dag even goed gewassen worden 😅. Ik ga zelf ook dagelijks.

      Beantwoorden
  8. Peuter van 2 en een baby van 5 maanden. Peuter gaat 1 a 2 keer in de douche of bad (lees wasteil bij gebrek aan bad). Haren wassen doen we eens in de twee weken of als we vinden dat het nodig is. Nu het mooier weer wordt, zetten we haar vaak buiten onder de douche. Dat vindt ze prachtig, maar doen we alleen bij goed weer en als ze vies is. Vaak vooral om de zonnebrand eraf te krijgen. Baby eens per week in bad of douche.
    We wassen onze kinderen iedere avond voor het slapengaan. Gezichtje, handjes, voetjes en billen. Ik wil ze niet aanwennen om te pas en te ompas onder te douche te springen. Vind het geen goede ontwikkeling dat we dit massaal doen. Niet voor onze huid en haar, maar ook niet voor het milieu. Er zijn meerdere manieren om jezelf en vooral je kinderen schoon te houden.
    Zelf douche ik om de dag en was dan ook m’n haren. Probeer haren wassen altijd op te rekken, maar na de laatste zwangerschap is ‘t niet bij te houden.

    Beantwoorden
    • ik douche de kinderen vanaf hun geboorte iedere dag. meestal in de avond zodat ze schoon hun bedje in gaan. uiteraard wassen ze ook de hele dag door hun handen.
      met hun huid is niets aan de hand. gewoon de juiste producten gebruiken.
      ik vind het eerlijk gezegd niet fris om maar 2 keer per week te douchen. op school zitten ze overal aan, verschillende toiletbrillen zitten ze op etc.
      zelf douche ik ook iedere dag, vaak 2 keer.

      Beantwoorden
  9. Hallo,

    hier ligt het eraan.. in de zomer gaan ze elke dag. dan zweten ze veel en dat vind ik dan wel zo fris. in de winter gaan ze “om de dag” of als de oudste in de zandbak heeft gespeeld gaat hij of als hij gymles heeft gehad ook standaard. Elke ochtend worden gezichten afgedaan. na het eten ook een doekje over de gezichten en handen.
    De jongste is nu zindelijk aan het worden die word ook geleerd om na het toilletteren meteen zijn handen met water en zeep te wassen.
    misschien ben ik weer het andere uiterste. Maar hygiene vind ik heel belangrijk.
    kindjes zijn 6 en 3.

    Beantwoorden
  10. De oudste kinderen regelen het zelf. Dat scheelt gelukkig al. Wij doen de jongste (1,5 jaar) wanneer nodig. Soms is dat elke dag, soms zit er een dag tussen. De oudste 2 doen we om en om. Dus om de dag. In de winter vinden we dat echt oké. In de zomer gaan ze weer wat vaker. Ik doe het dan ook een beetje op gevoel. Om en om dus, en wanneer nodig.

    Beantwoorden
    • Mijn zoon van 4 en van 5 maand gaan elke dag of in bad of onder de douche. En de oudste soms voor school en voor het slapen. Zoontje zin in de zandbak en zweet ontzettend veel. En mijn andere zoontje spuugt heel veel. Vindt het wel zo schoon om ze elke dag te douchen of in bad te doen. En controleer ze zo ook op teken. Jullie kiezen er zelf voor een groot gezin. Moet er niet aan denken als volwassenen maar twee keer per week te douchen. Brrr

      Beantwoorden
  11. Mijn zoon van 4 en van 5 maand gaan elke dag of in bad of onder de douche. En de oudste soms voor school en voor het slapen. Zoontje zin in de zandbak en zweet ontzettend veel. En mijn andere zoontje spuugt heel veel. Vindt het wel zo schoon om ze elke dag te douchen of in bad te doen. En jullie kiezen er zelf voor een groot gezin. Moet er niet aan denken als volwassenen maar twee keer per week te douchen. Brrr

    Beantwoorden
  12. Hier ook een groot gezin, met 5 kleine kinderen en beiden een drukke baan. Ze moeten elke dag in bad (vaak 3 tegelijk) of douchen. Iedereen staat er anders in natuurlijk, maar ik vind het wel zo fris om bepaalde zones van het lichaam toch iedere dag te wassen. Wij als ouders douchen ook minstens 1 keer per dag.

    Beantwoorden
  13. Ik vind het echt vies als je zo weinig doucht voor je kinderen maar zeker als volwassen persoon. Ik hou verder ieder in zijn waarde maar ik vindt het persoonlijk niet fris. Ik douche echt iedere dag kan me niet voorstellen dat ik een keer zou overslaan. Mijn dochter gaat ook iedere dag ik bad of onder de douche . Zij heeft ook eczeem en ik heb speciale douche bad olie.
    De dermatoloog heeft mij gezegd dat als we haar huidje gewoon goed vet houden het geen probleem is dat ze iedere dag in bad gaat.

    Beantwoorden
  14. Ik sta ervan versteld dat ik lees hoeveel water er verspild wordt! Elke dag douchen?? En je leert je kinderen dat vanaf de geboorte aan?
    Je bent ook proper genoeg door jezelf met 1 litertje water in een kattenwasje te wassen dan als argument te nemen dat men enkel door te douchen proper kan zijn.
    Zeer jammer dit hier allemaal te lezen.

    Hier 3 kinderen. 3, 5, 7 jaar. Ze gaan 2x per week in de douche. Hun haar wordt dus 2x per week gewassen. Valt er iets voor, overgeven, ongelukjes, Broekplassen, morsen, zweetweer, chiro, … wanneer er eentje vies is dus, dan zet ik ze er en keer extra onder. Maar meestal is tussendoor een kattenwasje voldoende. Zelf was ik mijn haar ook 2x per week. Wanneer nodig, wanneer een kattenwasje niet toereikend is, ga ik extra in de douche.

    Beantwoorden
    • ik douche mij Kids elkedag 4 en 5 jaar
      dat doe ik al vanaf de geboorte elke avond voor ze naar bedje gaan vind gewoon schoon heerlijk schonen pyjama’s elkedag
      ze zitten toch overal aan en de wc’s op school zijn ook niet de schoonste maar vind iedereen voor zichzelf 1doet zo andere doet weer anders

      Beantwoorden
  15. Persoonlijk vind ik 2x per week echt wel weinig en tijdgebrek niet echt een excuus.
    Hier douchen we in ieder geval om de dag maar in de zomer als het warm is dan toch wel vaak elke dag dan is het niet elke keer een uitgebreide douchebeurt met doucheschuim maar in ieder geval even afspoelen. Maar is het geen optie dat die van vier en zes een keer in de week mee douchen met een oudere broer of zus.

    Beantwoorden
  16. heel vaak hoor je mensen van alles roepen over grote gezinnen. er zijn gezinnen met veel kinderen die veel bewuster zijn in het gebruik van water etc die waarschijnlijk een minder grote impact hebben op het milieu dan kleine gezinnen die elke dag in bad of in de douche moeten omdat het anders ‘vies ‘ is. ik lees in het bericht dat de kinderen elke avond gewassen worden dan is dat toch helemaal prima?

    hier overigens ook ‘maar ‘ 2 x per week (de kinderen) en voor de rest elke avond schoon ondergoed en wassen. niks mis mee. ikzelf 4 x per week douchen maar niet meer dan 5 min.

    Beantwoorden
  17. ilk lees met verbazing dat men kinderen maar 1 of 2x douched. kinderen komen met van alles in aanraking. spelen buiten etc. hier altijd aangeleerd 5 kinderen iedere dag douchen. fris het bed in net als wij zelf.

    Beantwoorden
  18. Hier een gezin van 3 kids in de leeftijden 12, 8 en 3 Hier gaan ze elke avond even onder de douche. De oudste 2 kunnen al veel zelf. De jongste van 3 doe ik elke avond na het eten. Neutral voor baby’s gebruik ik veelal, droogt de huid en haartjes niet uit. Heb er nooit geen problemen mee gehad dat ze een droge huid hebben. Goede hygiëne hoorde erbij, zeker als ze zo jong zijn. Dan kunnen het echte smeerpoetsen zijn. En hier toch ook een eigen goedlopende zaak, wat ontzettend veel werk is. Maar gezin gaat voor, en zo maken wij ook tijd voor het bad/douche ritueel.

    Beantwoorden
  19. Hygiëne is super belangrijk. iedere ochtend en avond douchen vind ik niet meer dan normaal. Het hoeft niet lang te duren. Goed invetten na het douchen en je hebt nergens last van. En ook in de ochtend en avond schoon ondergoed voor een fris en schoon gevoel

    Beantwoorden
  20. Elke dag vind ik persoonlijknoverdreven, zeker als je kijkt naar het tekort aan drinkwater in de zomer. ik heb 4 kinderen van 7 5 3 en 1 maar ik kijk gewoon hoe vies ze zijn. normaal gesproken 2x per week en verder gewoon elke avond goed met een was hand wassen. ze worden echt niet ziek als ze niet elke dag douchen. en bewust met water omgaan vind ik heel belangrijk. we moeten al dankbaar zijn met goed drinkwater dat is een eerste levensbehoefte.

    Beantwoorden
  21. Lijkt mij beter dan elke dag.
    Tegenwoordig slaat iedereen zo door, elke dag in bad of onder de douche, is niet goed voor je en ook onzin.
    Hier gaan ze om de dag, soms 2 dagen ertussen, het komt (ivm zwemles) neer op 3x per week.
    Mijn man en ik gaan zelf ook om de dag onder de douche, vind ik doodnormaal.

    Ik lees zelfs reacties over 2x per dag?! Pfff…

    Beantwoorden
  22. hier elke dag!!!!
    3 kinderen als ik alleen op school al aan de wc denk
    Als ze s’avonds hun.kleding uit doen dan ruik ik ze gewoon terwijl ze elke avond gedoucht worden
    hier wordt nooit 1 dag overgeslagen
    Ondergoed gelijk in de wasmand
    Hier wordt echt niet overgeslagen gewoon elke avond een korte warme douche
    Daarvan slapen ze ook veel beter
    Wij zitten nooit met kids die niet kunnen slapen
    Weet zeker dat dat door structuur komt en de warme douche

    Beantwoorden
  23. Bah, wat onhygiënisch zijn sommige mensen hier.
    Kinderen zitten overal aan en op, moet er niet aan denken dat ze 2x per week douchen. Vanaf dag 1 lekker 2x per dag, poederen en insmeren. Er is volgens mij nog nóóit iemand dood van gegaan. Als je op je lichaam zo onhygiënisch bent wil ik niet weten hoe je huis er uit ziet…..
    Sorry voor mijn misschien wat heftige reactie maar ik vind gewoon zielig voor die kinderen zeg. Bah!

    Beantwoorden
  24. ik en mijn man dousche in de ochtend en avond toen onze 4inderen nog thuis woonde ulde we de jaccuzie zo n groot 2 persoons bad en daar gingen ze gewoon alle 4 te gelijk in
    in de zomer vind ik zo en zo dat als je kinderen naar bed gaan lekker fris moeten kunnen gaan slapen en in de winter even lekkee voor het slapen gaan onder de warme dousche .dan slaap je ook beter . 4 5 0f 12 kinderen een groot bedrijf ,zecht niets . mijn man en ik hadden ook 3 bedrijven waar we alles zelf adeden
    we zijn toch niet in een derde wereld land zou het trouwen vies vinden als mijn man zich niet elke dag zou dousche en hij gaat ook niet naast mij in bed liggen . Ben je ziek en kan je niet dousche ja dat is iets anders .

    Beantwoorden
  25. Sorry misschien zijn bepaalde dingen toch een kwestie van cultuur verschil. Ik douche elke dag als vrouw en mijn vriend moet van mij ook. Anders mag hij dat bed niet in. Gelde ook voor mijn kinderen toen ze nog jong waren. Vanaf kleins af geleerd elke dag te douchen. Er zijn genoeg oliën en crèmes om na het douchen je huid in te smeren. Die smoesjes van milieubewust verspilling van water en ongezond voor jouw huid als je elke dag douche vind ik onzin! Je moet je huid ook goed na spoelen als je ingezeept hebt. Want dat geeft ook huid irritatie als je niet goed naspoelt
    Die zogenaamde geleerde of onderzoeker die ons leren dat bepaalde dingen niet goed zijn lijden zelfs een luxe leven met grote zwembaden en bubbelbaden. Het onderhoud van hun huis. Dat doen ze ook toch met veel water. Hoeveel water neemt dan zo’n normaal gezin dan zij die veel water gebruiken om hun luxe leven te kunnen leiden. Ik zie mensen ook vaak het vaatwerk afwassen met zeep maar spoelen het niet na. Wordt gewoon met zeep resten zo in de af lekbak gedaan. Weet je hoeveel chemisch spullen je naar binnen werkt tijdens het eten. In cafes worden honderden glazen in een grote zeepbak gespoeld. Zoveel speeksel en mond bacteriën zitten in dat water. Het wordt niet nagespoeld. Alleen om water te besparen. Ik wil niet afdwalen van het onderwerp maar het gaat hier ook om de hygiëne.
    In een warm land kan je het niet maken om niet elke dag te douchen.
    Wij leren ook na toiletgang toch je kind handen te wassen of reinigen met alcohol ipv van vegen met een vochtig doekje. Ik werk in een ziekenhuis. Weet je hoeveel ziekte kiemen je naar huis meeneemt. Dat geldt ook voor bepaalde beroepen. Het wordt jou juist geadviseerd om elke dag te douchen. Voor een ok moet je grondig douchen. Kortom douchen en wassen zijn niet hetzelfde. Maximaal 2 en minimaal 1 keer per dag. Vooral als vrouw en kinderen is het niet normaal om niet elke dag te douchen. Excuses over drukke baan, veel kinderen tja je kies toch er zelf voor. Dan moet dat niet ten koste van de kinderen gaan.

    Beantwoorden
  26. Onze jonge kinderen gingen 1x per week in bad of als ze zichtbaar vies waren. Niks mis mee: ze leven nog steeds,nauwelijks ziek. Onze pubers gaan vaker onder de douche: om de dag.

    Beantwoorden
  27. wij zijn een gezin met 4 kinderen (18, 16, 10 en 0 jaar) en allebei een drukke baan. Ze gaan elke dag in bad/douche. De kleine van 3 maanden ga soms om de dag in bad, maar wij vinden belangrijk dat ze elke douchen & het is natuurlijk hygiënisch😅. wel wordt er gedoucht met huidvriendelijk zeep, zonder geur & troep. mijn man en ik douchen ook dagelijks. maar het is natuurlijk een persoonlijke keuze 😉

    Beantwoorden
  28. Ik kan 2 keer in de week echt niet begrijpen. Dat is geen goede hygiëne aan kinderen leren. Mijn dochter van 5 gaat al vanaf dat ze 2,5 is 2 keer per dag onder de douche. Het is maar een paar minuten. De belangrijkste plekken wassen en een washandje over het huidje. Ze heeft een mooie gezonde huid. Goed insmeren is heel belangrijk. Zij is niet anders gewend en ze mag het nu af en toe zelf doen. Trots zegt ze dan dat ze het allemaal zelf kan. Heel belangrijk om later als vrouw zijn goed voor jezelf te kunnen zorgen

    Beantwoorden
  29. Hier douchen mijn kinderen van 13 en 10 elke avond. Het zijn meiden. Die hebben vaak vieze broekjes. Dus ik vind het zoiezo hygiënisch als dat gebeurt. In de ochtend even wassen en klaar. Mijn zoontje slaat hier en daar een keertje over. Maar over het algemeen ook elke avond in bad. Mijn man doucht soms 2 a 3 keer in de week ( de smeerlap) en ik zelf 2x per dag.

    Beantwoorden
  30. Ik hoorde altijd van de kinderopvang dat mijn jongens zo opvallend lekker ruiken. Geen wonder als je leest hoeveel mensen hun kinderen maar twee keer per week douchen. Douchen hoeft natuurlijk niet lang te duren, gewoon even snel afspoelen, insmeren, schone kleren aan.

    Beantwoorden
  31. Sommige creacties zijn best stevig en onaardig.
    Maar goed, dat zegt meer over de persoon zelf.

    Ik vind iedere dag douchen om verschillende redenen niet nodig.
    Hoewel mijn man door de weeks wel iedere dag onder de douche gaat omdat hij in de bouw werkt.

    Voor de rest gaat hier iedereen 2x per week helemaal onder de douche, en de rest van de week iedere dag bij de wasbak.

    Ik denk dat iedereen dat doet (bij de wasbak) die zegt niet iedere dag te douchen.

    Dus daarom vind ik sommige reacties zwaar overdreven, dat het onhygiënisch is om niet iedere dag helemaal onder de douche te gaan.

    Beantwoorden
  32. mijn zoon en ik douchen iedere dag en als het in de zomer warm is zelfs 2x per dag. Wel.zo fris.
    Vroeger thuis bij mijn ouders werd iedere dag gedoucht. Dat krijg je van huis uit mee.

    Beantwoorden

Plaats een reactie