Moeder Ismay is jong, alleenstaand, werkend èn studerend

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Ismay heeft eerder blogs gedeeld:

21 Jaar en een baby, Ismay heeft er geen spijt van

Het Gezinsbudget: “Ik ben een alleenstaande, studerende moeder (24) en krijg geen bijdrage van de vader”

Ik werk onregelmatig

Mijn dochter Maeve is ruim 2,5 jaar en ik ben 24 jaar, en ben studerende en werkende moeder. Ik werk als student verpleegkundige in het Amsterdam UMC. Hier heb ik een leerwerkcontract voor 32 uur. Elk half jaar wissel ik van afdeling en begin je weer een beetje opnieuw. Gemiddeld drie dagen in de week werken en op woensdag een schooldag. Hierin werk ik onregelmatig, gelukkig wel voornamelijk dagdiensten. Daarnaast ook altijd twee weekenden in de maand. 

We zijn niet meer samen

In oktober 2022 ben ik officieel uit huis gegaan en woon ik nu met Maeve samen in een groot driekamer appartement. Haar vader en ik zijn niet meer bij elkaar. Wij hebben een mediator die ons helpt met het opstellen van een ouderschapsplan waar we allebei mee kunnen leven. Dit is ingewikkeld, geeft stress maar zal uiteindelijk helpend zijn. 

Ik geniet van de kleine dingen met mijn dochter

Het opvoeden van Maeve en de verantwoordelijkheid hiervan grotendeels alleen dragen kan heel pittig zijn, maar we hebben het ook heel leuk samen en genieten van kleine dingen. Ze is een pittige, kleine peuterpuber die “nee” zegt als ik “ja” zeg en andersom. Weet precies wat ze wil en durft duidelijk haar mening te geven. Dit zorgt voor veel hoofdpijn en ook heel veel leuke momenten. Ze maakt veel grote stappen en dat is zo leuk om te zien. Mijn baby is een peuter en wordt alweer bijna drie jaar. Soms besef ik ineens hoeveel er al gebeurd is in de afgelopen jaren en hoe snel het ging.

Elke week is weer een puzzel

Ons leven is druk, chaotisch en heel gezellig. Onze gemiddelde week en maand is altijd een puzzel. Gelukkig heb ik ruim van tevoren mijn rooster zodat ik de maand kan doorplannen. Sinds kort mag ik zelf roosteren, wat ontzettend fijn is. Ik ga dan met mijn ouders onze agenda’s naast elkaar leggen om te kijken wanneer zij Maeve naar de opvang brengen of ophalen, wanneer ik daar moet blijven slapen, et cetera. Zo zit er nog wel wat structuur in ons georganiseerde chaotische leven. Vaak haal of breng ik Maeve zelf naar opvang. Mijn moeder past woensdag op als ik op school zit en gaat dan met haar naar muziekles. Zondag en maandag is Maeve haar vader bij ons thuis en hebben ze tijd samen. Dan kan ik werken of zijn we met z’n 3en. 

Ik had weinig tijd voor Maeve

Afgelopen maanden vond ik heel zwaar. Begin februari ben ik naar een andere afdeling gegaan en ik moet altijd erg wennen aan zo’n verandering. Nieuwe gewoontes, collega’s, werkbegeleiders, studenten, artsen, patiëntengroep, enzovoort Daarnaast heb je het schoolwerk dat doorgaat en een heel uitgebreid leerwerkplan. Ook had ik een voor mij niet erg voordelig rooster en moest ik veel werken en dan bijkomen van het werk op mijn vrije dagen. Hierdoor was ik erg moe, gestrest en had ik weinig tijd voor Maeve. Zij moest mij veel missen en dat laat ze goed blijken. Al bij al was ik het overzicht en het plezier in werken en leren even kwijt. Ik wilde alleen nog maar slapen en tijd met mijn dochter hebben. 

Ik ontdekte een knobbel in mijn borst

Daarbij kwam ook dat ik me fysiek niet heel goed voelde en dat ik anderhalve maand geleden ontdekte dat er een knobbel in mijn borst zat. Dit gaf toch wel wat stress. Ik heb nu gelukkig een echo gehad die er goed uitziet. Wel willen ze nog een mammografie en een punctie doen om te kijken wat het precies is en of het echt onschuldig is. Daarna hoor ik wat ze ermee willen. Hij doet soms wat pijn en is best groot dus het is wel een ongemak. Ik hoop dat ze hem willen weghalen ongeacht de uitslag. 

Ik probeer mijn vriendinnen regelmatig te zien maar dit lukt niet altijd

Dat gezegd hebbende waren de maanden ervoor wel heel fijn. Ik had een goede balans tussen werk, school en privé. Dit probeer ik weer op te pakken nu ik goed gewend ben op de afdeling. We zijn net op vakantie geweest; een weekje met zijn tweeën in een all-inclusive en hebben optimaal genoten en tijd gehad met elkaar. Nu hoop ik weer wat rust terug te krijgen en meer tijd voor leuke dingen te hebben. Hopelijk heb ik dan ook weer meer tijd om vriendinnen te zien. Die probeer ik in ieder geval elke maand te zien, vaak lukt dit wel maar soms niet. Dan is dat ook niet erg. Je kan niet alles tegelijk en heb het laatste jaar wel geleerd om niet altijd anderen te pleasen maar ook mezelf even op één te zetten. 

We hebben leuke vakanties staan

Nu komt het leuke seizoen weer met lekker weer, zon en activiteiten. Over een maandje gaan we met mijn gezin naar de Ardennen een aantal dagen en in juni gaan we met de hele familie op familieweekend. Daarnaast kunnen we nu ook weer leuke buitenactiviteiten doen. Ik ga in de zomer met Maeve, mijn zusje en een vriendin kamperen 2,5 week. Vakanties geven mij weer even nieuwe energie om door te gaan en plezier in werken terug te krijgen. Over een paar weken ga ik met Maeve beginnen met peuterdansen en kijken naar basisscholen en daar kijk ik ook wel weer naar uit.

Leuke dingen geven mij energie en de motivatie

Er komen zoveel leuke dingen dat ik weer energie en motivatie heb om door te gaan. Studerende en werkende moeder zijn is veel, vermoeiend, gezellig, leerzaam en mooi. Ik denk dat ik alle verwachtingen van mijn omgeving heb overtroffen en heb laten zien dat het niet erg is om jong moeder te zijn. Dat het juist heel leuk kan zijn en uitdagend, met heel veel liefde. 

ISMAY

Insta: @_isiparis_

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Plaats een reactie