Nina: “Ik las een stukje uit het dagboek van mijn dochter (12 jaar) waar ik van schrok”

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Ik weet dat het dagboek van mijn dochter alleen van haar is

Maar de laatste tijd is ze gesloten geworden. Ze vertelt mij niet meer veel en is altijd buiten de deur. Met vriendinnen in het winkelcentrum. Bij kinderen thuis. Normaal gesproken zit er een slotje op haar dagboek, maar vandaag is ze dat vergeten. Ik kon de verleiding niet weerstaan. Ik kan geen hoogte meer van mijn dochter krijgen en ik heb het gevoel dat ze iets achterhoudt. En dat blijkt te kloppen….

Mijn hart bonkte in mijn keel

Ik draaide de kaft om en bladerde naar de laatste 2 bladzijdes. Trillend sloeg ik het laatste blad om. Met ingehouden adem begin ik te lezen. “Sharon appte me dat we zaterdag naar de winkels gaan. Alleen naar de dure winkels. Ze zegt dat we allemaal een grote rug- of schoudertas mee moeten nemen. Daar kan veel in. Ik vind het spannend, maar gaaf dat we eindelijk de spullen gaan halen. Hier praten we al weken over en in die weken hebben we alles uitgezocht en bekeken. Eindelijk gaan we het gewoon doen. Zaterdag, want dat is de drukste dag. Ik heb een lijstje gemaakt. Allemaal spullen die ik graag wil hebben, maar niet kan kopen. Kijk.

  1. Parfum Calvin Klein, Be, de grote fles
  2. Parfum Chanel, Coco Mademoiselle, de grote fles
  3. Anastasia, oogschaduwset
  4. Anastasia, wenkbrauwpotlood
  5. Tom Ford, mascara
  6. Lancôme, blush

Meer durf ik niet in mijn tas te stoppen. Dit is al hartstikke veel geld waard. Ik had nooit verwacht dat ik zou gaan stelen. Maar met mijn vriendinnen durf ik dat wel. Als we dit eerlijk willen betalen, zijn we 10 jaar verder. Dag. We weten waar de camera’s staan. Als dit goed gaat, doen we het over 2 weken nog een keer.”

Ik raakte in paniek

De tranen kwamen. “Mijn dochter is een dief”, dacht ik, “ik heb haar zo goed opgevoed. Hoe kan dit gebeuren? Waar gaat het mis?”. Ik klapte het dagboek dicht en rende naar beneden. Ik dacht na over haar vriendinnen. Ze kende ze alle 2 al vanaf de basisschool. Het waren aardige meiden. Niet brutaal. Ze luisterden goed naar de regels. Ze vielen niet op op school. “Wiens idee is dat jatwerk eigenlijk?”, vroeg ik me af. Ik kon er niet bij dat mijn dochter dit had bedacht. “Ze is vast overgehaald door iemand”, zei ik hardop tegen mezelf. Toch was ik zo teleurgesteld in mijn dochter.

“En nu?”, vroeg ik mezelf af

“Hoe kan ik Shelly hiermee confronteren? Ik kan natuurlijk niet zeggen dat ik haar dagboek heb gelezen. Of wel?”, ik twijfelde. “Mijn man weet hier niets van”, besefte ik ineens. “Ik ga natuurlijk eerst met hem overleggen. Wat zal hij hiervan vinden?”. De hele dag had ik een knoop in mijn maag. Shelly’s vader zou pas rond 18.00 uur thuis zijn. En Shelly zelf na school, rond 15.30 uur.

Ik hoorde de sleutel in het slot en de voordeur open gaan

“Hoi”, zei Shelly. Ik glimlachte flauw. “Leuke dag gehad?”. Shelly knikte en riep: “Ik breng mijn tas boven, daarna ga ik bij Natasja chillen.” Ze vloog naar boven. Ik werd misselijk bij het idee dat ze hun jatactie zouden overleggen. Het was vandaag vrijdag. Morgen zou hun grote dag zijn. Dat betekende dat we vanavond of morgenochtend actie moesten ondernemen als ouders. Er zat echt een tijdsdruk op. Het voelde als een last op mijn schouders. Ik appte meteen naar mijn man dat we direct vanavond moesten overleggen. “Spoed”, eindigde ik het appje.

Lees HIER het vervolg

NINA

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Plaats een reactie