Ik durf mijn man geen seconde alleen te laten met mijn kinderen

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Abonneer je op deze reeks via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een berichtje zodra er een nieuw deel wordt geplaatst!

Lees eerste de andere delen:

Mijn ex zette een mes op de keel van mijn zoontje

Ik raakte ernstig gewond na mishandeling door mijn vriend

Ik durfde niet te vluchten voor mijn gevaarlijke vriend

Ik wilde dat hij zou vertrekken

Nadat ik dus wederom in zijn ijzeren greep vast was blijven zitten, was ik weer thuis met mijn beide kindjes. Alleen had ik hem met behulp van mijn zus en zwager duidelijk gemaakt dat ik wilde dat hij zou gaan. De relatie was over en ik wilde dat hij zou vertrekken.

Ik dacht even dat het misschien zou kunnen werken

Ik had thuiswerk en was daar druk mee. Ik probeerde zo goed en zo kwaad als het ging toch wat centjes te verdienen. Ondertussen was hij met mijn zoon aan het spelen in de huiskamer. Ik dacht heel even: “Hij is wel zijn best aan het doen om te veranderen. Zullen we dan toch een normaal leuk gezin worden met zijn viertjes?” Ik wist in mijn hoofd dat dit nooit ging gebeuren. Er was zoveel voorgevallen de laatste drie jaar, dit kon nooit meer een normaal gezin worden. Ik wilde hem weg hebben, maar wist nog niet hoe ik dit goed voor elkaar moest krijgen.

Mijn zoon geeft aan dat hij losgelaten wil worden

Het spel tussen de twee verruwt. Nauwlettend houd ik het in de gaten. Mijn zoon geeft aan dat hij hem los moet laten. Hij verstevigt zijn greep en mijn zoon moet huilen. “Papa mij loslaten, ikke niet leuk…”, snikt hij door zijn tranen heen. Langzaam word ik witheet van woede, maar ik houd mezelf nogÁ in. Ik heb mijn zoon namelijk een trucje geleerd. Misschien niet de beste truc voor veel ouders, maar voor mijn kinderen is dit een geweldig iets. Ik heb mijn zoon geleerd dat als mensen iets doen wat hij niet wil, dat hij dan drie keer netjes moet vragen of ze ermee willen ophouden. En als die mensen dat dan niet doen, dan mag hij van mama slaan, schoppen, bijten en krabben. Tot ze ophouden. 

“Domme homo”, roept hij tegen mijn zoon

Iets in mij heeft mij een poos geleden bewogen dit mijn zoon te leren. Misschien was het wel voor dit soort voorvallen. Misschien was het wel omdat ik het gevoel had dat er iets niet helemaal in de haak was. Hij schiet hard in de lach om zijn huilende zoon van drie jaar oud. Opnieuw en nu voor de derde keer vraagt mijn zoon heel netjes: “Papa mij loslaten, ikke niet leuk, asjeblieft.” Hij lacht nog harder. “Domme homo”, schreeuwt hij tegen zijn zoon. Ik spring overeind en pak het beeldscherm van mijn pc op: “Als jij nu mijn zoon niet loslaat, heb je deze zo meteen op je hoofd! Hij vraagt drie keer netjes of je hem loslaat, dus dan moet je dat ook doen!” 

Bron: pexels.com

Mijn zoon geeft hem een trap

Hij ligt dubbel van het lachen op de grond. “Dat kind kan ook niks hebben”, zegt hij nog, maar ondertussen is mijn zoon overeind gekrabbeld, heeft zich omgedraaid en haalt uit. Met zijn hak trapt hij vol op het oog van zijn vader, en hij begint gelijk te schreeuwen als een gillende keukenmeid. “Kutjong!”, en dan trapt hij mijn zoon zo hard onder zijn kontje dat hij bijna een meter van de grond komt.

Hij sleurt hem de trap op

Daarna sleurt hij hem de trap op. “Kutjong!”, dat zal je leren je vader te trappen. Ik ren erachteraan en zie nog net dat hij mijn zoon het bed opgooit. “En daar blijf je godverdomme de rest van de dag kutjong!”. Hij beent weg. Mijn zoon huilt niet en kijkt mij alleen maar aan. Voorzichtig doe ik zijn broekje uit en scheur de luier los. Ik zie op zijn billetje de rand van zijn schoen in paarsblauwe tinten. Het maakt me woedend, maar ik weet dat ik niks kan doen. Ik moet proberen doodkalm te blijven, voordat hij ontploft.

Hoe durft hij mijn kind zo te trappen

Ik vertel mijn zoon op sussende toon dat dit nooit meer zal gebeuren, maar weet niet of hij er iets van snapt. Ondertussen verzorg ik zijn billen, doe er crème op en doe hem een schone luier aan. Dan neem ik mijn mooie knappe zoon weer mee naar beneden en leg mijn dochter in de buggy. De rest van de dag zijn wij buiten de deur. Ik wil hem niet zien. Hoe durft hij mijn kind zo te trappen. Ik ben zo boos dat ik niet eens meer helder kan denken en loop uren lang doelloos rond met mijn kinderen.

Ik wil niet meer dat hij alleen met de kinderen is

In de weken erna mag hij niet meer met mijn kinderen spelen en ik wil ook niet meer dat hij alleen is met ze. Hij doet zijn best mij te overtuigen dat we voor elkaar bestemd zijn en dat wij bij elkaar horen. Ik geef niet toe en blijf hem vertellen dat ik wil dat hij gaat. Ik probeer ondertussen mijn leven een beetje met mijn kinderen op orde te krijgen. Samen ondernemen we van alles, van knutselen tot wandelen. Ik laat ze geen seconde meer alleen. Ondertussen dagdromend hoe het zal zijn als hij eindelijk weg zal zijn uit ons leven. En hij ons geen pijn meer kan doen.

Lees HIER het vervolg

Klik hier voor mijn autobiografische boek

TRUUSJE

Insta: truusjevanzanten

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

2 gedachten over “Ik durf mijn man geen seconde alleen te laten met mijn kinderen”

  1. Hoogste tijd voor aangifte en vertrekken naar een safe house.. Jij bent er om je kind te beschermen tegen deze harteloze man. Gun je kind een veilige wereld waar hij in op kan groeien. Want dit wordt van kwaad tot erger. Voorkom dat je kind voor het leven getekend wordt. Dit moet echt stoppen en alleen jij kunt dit doen. Leg een dossier aan met foto’s en tijdstippen en als het kan getuigenverklaringen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie