Raar maar waar: ik zit in de bijstand, maar ga 2x per jaar (zelf) met mijn gezin op vakantie

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Vandaag krijg jij inzage in het huishoudboekje van een gezin ergens in Nederland

Hoe is jouw gezin­ssamenstelling?

Mijn gezin bestaat uit mijzelf (34 jaar) en mijn twee dochters van 4,5 en 2 jaar. De vader van mijn oudste dochter komt haar eens in de week halen en dan gaan ze een middagje iets leuks doen. Mijn jongste dochter is geboren uit een one night stand, hier ben ik niet trots op, maar wel altijd open over. Hij heeft haar niet erkend en is niet in beeld.

Wat voor werk doe je?

Ik leef momenteel van de bijstand en ben voor nu ‘vrijgesteld van arbeidsplicht’. Dat betekent dat ik op dit moment niet hoef te solliciteren, wel ga ik over een tijdje starten bij de gemeente met een traject om mijn arbeidsmogelijkheden te bekijken.

Wat is het netto inkomen per maand? Krijg je toeslagen?

De bijstand is maandelijks 1283 euro netto. Verder krijg ik maandelijks toeslagen: Kinderbijslag 187 euro, kindgebonden budget 696 euro, zorgtoeslag 123 euro, huurtoeslag 389 euro. In totaal komt er 2678 euro per maand binnen. De vader van mijn oudste dochter kan financieel niet bijdragen, maar met alle toeslagen red ik het goed.

Hoeveel spaargeld heb je?

Ik heb op dit moment 1667 euro op de spaarrekening staan. Ik spaar elke maand wat ik over heb, en in ieder geval 100 euro. Maar hier gaan zo nu en dan ook bedragen af. Voor de vakanties heb ik een aparte spaarrekening, zo houd ik het overzicht.

Heb je schulden?

Nee, en dat wil ik ook graag zo houden.

De maandelijkse vaste lasten

Wonen: Ik woon in een sociale huurwoning met 2 (kleine) slaapkamers en een hele kleine tuin. Maar toch fijn om iets van een buitenruimte te hebben. De meiden slapen samen op een kamer en dat gaat prima. De huur is 650 euro per maand, maar daar gaat de huurtoeslag nog vanaf.

Gas/water/elektriciteit: Hier ben ik maandelijks 140 euro aan kwijt.

Boodschappen: Maandelijks geef ik hier zo’n 420 euro aan uit. Mijn jongste is uit de luiers en dat scheelt een hoop. Ook mag ik gebruik maken van de voedselbank, maar ik vind dat ik het zelf moet kunnen regelen.

Kinderopvang: Omdat ik thuis ben, heb ik geen kinderopvang nodig. Dat scheelt een hoop kosten. Voor de oudste betaal ik tussenschoolse opvang doordat ze een continurooster hebben van 15 euro per maand, dit is verplicht.

Verzekeringen: Ik heb een pakket: WA, inboedel en reisverzekering. Hiervoor betaal ik 55 euro per maand. Mijn zorgverzekering is 152 per maand.

Auto: Ik heb een oudere Peugeot. Ik ben hier maandelijks 30 euro aan wegenbelasting, 30 euro aan verzekering en ik denk zo’n 60 aan benzine aan kwijt. Totaal dus 120 per maand. Per jaar komt hier zo’n 1000 euro onderhoud bij, dus omgerekend 85 euro per maand.

Internet/tv/telefoon/abonnementen: Voor internet en tv betaal ik 50 euro per maand. Ik heb een sim only abonnement en betaal voor mijn telefoon 22 euro per maand. Verder hebben we nog een Netflix abonnement van 11 euro per maand.

Sport: Op dit moment sport ik niet vanwege tijdgebrek als alleenstaande moeder. Mijn jongste dochter gaat over een tijdje wel starten op de peuterspeelzaal en dan heb ik het goede voornemen om een (budget) abonnement bij een sportschool te nemen.

Kleding: Ik vind kleding belangrijk, het is toch je visitekaartje naar de buitenwereld. Ik geef voor de kinderen denk ik zo’n 125 euro per per maand aan uit. De jongste kan ook wel de kleding van haar zus aan, maar heeft toch haar eigen stijltje. Ik koop vooral kleding bij Zara voor ze. Voor mezelf koop ik voor 100 euro denk ik per maand, soms koop ik niets, de andere maand weer wat meer. Ook van de kledingbank mogen we gebruik maken, maar ik ga nog liever niet op vakantie dan dat we in tweedehands kleding lopen.

Uitjes: We hebben een (bijna) gratis pas van de gemeente waarmee we veel uitjes kunnen doen hier in de omgeving. Het meeste is gratis en voor sommige uitjes betaal je iets aan entree. Ik vind het leuk om er dan echt een feestje van maken. Ze mogen dan altijd iets te drinken en eten uitkiezen, een patatje of een taartje. Ik denk dat we dit 2-3 keer per maand doen en kost mij 75 euro per maand. Aan uit eten hecht ik niet zoveel waarde en doe ik eigenlijk nooit.

Vakantie: Mensen denken vaak dat je niet meer op vakantie kan als je in de bijstand zit, maar gelukkig kan ik dit wel. We zijn afgelopen zomer 1,5 week naar een kleine camping in Noord Frankrijk geweest. Er was een zwembad en een winkeltje, verder weinig faciliteiten, maar daar is de prijs dan ook naar. Hier heb ik bij elkaar (inclusief benzine en uitjes) 2000 euro voor betaald. Elke maand leg ik 175 euro weg voor de zomervakantie. In mei-juni ga ik ook altijd een week naar Zeeland in een stacaravan van een vriendin. Ik betaal daar 350 euro huur voor, inclusief uitjes en benzine ben ik dan zo’n 1000 euro kwijt.

Cadeaus: Voor de meiden doe ik aan 75 euro voor hun verjaardag, sinterklaas 50 euro. Voor familie of vrienden doen we 10 euro voor een cadeau. Ik denk zo’n 50 euro per maand.

Persoonlijke verzorging: Ik laat mijn haar om de 8 weken verven bij een thuiskapper voor 60 euro, knippen is 20 euro. Ook doe ik elke maand een gezichtsbehandeling van 30 euro en laat ik om de 3 weken mijn nagels doen voor 40 euro. Mijn dochters knip ik nu nog zelf.

Geldvragen

Kun je ons meenemen in je levensstijl?

Ik kan op bepaalde dingen erg bezuinigen zoals kleding en ik denk ook de boodschappen. Uiterlijke verzorging vind ik heel belangrijk, aan kleding en beautybehandelingen geef ik gezien mijn inkomsten denk ik best wat aan uit.

Wat vind je van het bedrag wat je uitgeeft aan boodschappen?

Prima, dat kan tegenwoordig echt lastig minder. Ook eten mijn kinderen nog weinig, dus de komende jaren gaat dit wel omhoog.

Waarop kan je bezuinigen?

Kleding en persoonlijke verzorging, eventueel vakanties. Ik ben heel blij dat ik deze uitgaven nu wel kan doen, ondanks mijn bijstandsuitkering. We hebben het maar goed in Nederland.

Heb je een spaardoel voor je gezin?

Ik zou graag nieuwe meubels willen kopen. Ik koop liever niet via Marktplaats, dus ik moet daar echt voor sparen. Wellicht dat ik de caravan vakantie dan een jaar niet moet doen.

Wat is je beste en slechtste aankoop ooit?

Mijn beste aankoop is mijn tablet, de meiden kijken er van alles op en als zij slapen kijk ik eigenlijk liever een serie op mijn tablet dan op de tv. Slechtste aankoop is een winterjas van 150 euro, hij is op enkele dagen per jaar na te heet en ik voel me er dik in. Maar weg doe ik hem niet, dan voelt het echt als verlies.

Wat is je duurste aankoop ooit?

Ik denk de tablet, maar dat is ook mijn beste aankoop.

Heb je een geldtip?

Geef nooit meer uit dan je hebt, als je eenmaal aan schulden begint, stapelt alles zich zo op.

Maakt geld gelukkig?

Absoluut, maar vanaf een bepaalde hoogte denk ik niet meer. Maar als ik naar mezelf kijk koop ik er letterlijk geluk mee. Ik kan ondanks dat ik in de bijstand zit, met alle toeslagen, mijn kinderen eigenlijk nog alles bieden wat ik zou willen.

MANDY

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

55 gedachten over “Raar maar waar: ik zit in de bijstand, maar ga 2x per jaar (zelf) met mijn gezin op vakantie”

  1. Dit verhaal is het voorbeeld waarom dit land naar de kl##te gaat. Door alle toeslagen krijg je als je ‘ in de bijstand’ zit netto meer op je rekening dan wanneer je werkt. En dan de toon van deze dame. Wat een houding. ik betaal voor jouw 2 vakanties.

    Beantwoorden
  2. fijn voor haar dat ze goed rond kan komen maar lastig om te zien dat wij als gezin minder overhouden met één fulltime- en één parttime inkomen. Ook betalen we meer dan 1000 euro per maand aan huur omdat we net boven alle inkomensgrenzen zitten. Wij kunnen echt niet 3 keer per maand een uitje maken en nog op vakantie, of 225 euro per maand aan kleding uitgeven, of 100 euro aan persoonlijke verzorging. En dan ook nog een auto… Ik moet echt even achter mijn oren krabben of wij als gezin niet iets heel erg verkeerd doen als ik dit overzichtje doorneem…

    Beantwoorden
  3. Als alleenstaande moeder met 3 kleine kinderen, 36urige werkweek, waarvan ze 2dgn naar de opvang gaan. Hou amper wat over, doe ergens wat fout…. Denk dat ik ook in de bijstand moet gaan

    Beantwoorden
  4. het is een schande dat er zoveel voor kinderen wordt betaald ik heb dat nooit gekregen voor mijn kinderen en dat hoeft ook niet maar ik betaal me blauw en oudere mensen moeten op een houtje bijten afschaffen en enkel voor 2 kinderen bijslag en geen toeslagen meer

    Beantwoorden
  5. Ik reageer eigelijk nooit ergens op, maar dit lees ik met grote verbijstering. Ruim €2600 voor niks doen.
    Dit motiveerd niet om weer aan het werk te gaan. En ik begrijp ook niet dat iemand vrij wordt gesteld van sollicitatie plicht.
    Wij werken ons het schompes. Elke dag vroeg op. Geen recht op toeslagen of kortingen of wat dan ook.

    Beantwoorden
    • Dat bedoel ik dus, vaak wordt er gezeurd en geklaagd: Ga werken.
      ik werk mijn hele Leven en hen Nooit toeslagen of wat dan ook gekregen.
      Zat altijd net een € 1 boven.
      Woooow, ik wil ook 2x op vakantie 🤔🤣🤣
      Moet niet gekker worden hoor.

      Beantwoorden
    • met een Wajong (wanneer je dus gehandicapt bent) is het ondanks de toeslagen aan het eind van de maand hopen dat je de boodschappen nog kan betalen..
      vakanties zitten er dus helaas nooit in voor mijn kids ☹️

      Beantwoorden
  6. Eigenlijk vind ik dit best bijzonder. Je zou haast stoppen met werken als je dit zo leest. Mijn man werkt 32 uur en krijgt netto net zoveel binnen als iemand in de bijstand met toeslagen. Een budget per maand aan kleding waar je u tegen zegt. Ook aan persoonlijke verzorging. Wij hebben het slechter als werkenden…

    Beantwoorden
  7. ja zolang je meer geld krijgt in de bijstand en al die toeslagen is er geen reden om te gaan werken want dan hou je minder over en heb je minder tijd voor vakanties

    Beantwoorden
  8. werkende mensen met n gezin moeten soms met minder doen! dat is niet zoals t hoort, werken moet lonen. Nu kan mevr. wel makkelijk leven, op andermans kap met r schoonheidsgebeuren enz.
    blijkt maar weer s, al de toeslagen, weg ermee!

    Beantwoorden
  9. van de zotten ik heb zelf 48 jaar gewerkt ik heb 2200 euro per maand samen met mijn vrouw heb een eigen huis ik moet alles zelf betalen ik krijg geen toeslagen want ik heb een eigen huis zeggen ze ik ben gepensioneerd samen met mijn vrouw ik kan niet op vacantie je kan beter in de bijstand zitten dan heb je het beter.

    Beantwoorden
  10. belachelijk dat als je in de bijstand zit toch nog zoveel inkomsten hebt en gewoon een auto en 2 vakanties per jaar kan veroorloven. het is meer dan sommigen die zich te pletter werken. dat stimuleert wel om te gaan werken maar niet heus. echt niet normaal.

    Beantwoorden
    • Nou dit dus en daarom werken er veel mensen niet.
      Ik werk me het schompes en heb dit bedrag niet eens per maand krijg geen toeslagen omdat ik “teveel” verdien en kom amper rond dit moet en zou niet mogen dus dit zijn de dingen waar onze geweldige leiders van het land iets mee moeten doen en eens kijken waarom alleen mensen met minimumloon toeslagen krijgen en mensen die er net boven zitten naar de verdoemenis gaan

      Beantwoorden
  11. ohh wat ben ik boos op deze vrouw die even in volle glorie verteld hoe zei ff 2670 euro binnen harkt en precies laat weten waar het aan wordt uitgegeven
    inclusief 2x pj.met vakantie ?? dit hoor je vaker en menige hard werkende Hollanders hebben dit inkomen niet eens!! ga jij je maar eens even heel diep schamen en de mensen van de UWV : schop haar direct aan het werk!! jullie moeten je over dit soort figuren is harder opstellen!! ze leeft gewoon in weelde.. dit betalen wij he als belasting betaler. kijk zo gaat Nederland naar de knoppen! dit moet stoppen..hopen dat de PVV hier wat aan gaat doen. zo ik heb gesproken!!

    Beantwoorden
    • Aan jou tekst te lezen , bedoel je dat dit een buitenlander is. Nou zal ik je eens zeggen m. Dit is een ras echte Hollander. Allemaal jaloerse reactie hier. Ach ja misschien in ook als hardwerkende verdien ik ver onder… misschien loonsverhoging vragen..

      Beantwoorden
    • Mensen mensen mensen . Deze vrouw kan er niks aan doen dat ons systeem verrot is.
      Het is zuur dat werkenden uitgekleed worden.
      Maar iedereen maakt gebruik van de dingen die geboden worden.
      De overheid is de gene die er een zooitje van gemaakt heeft.

      Beantwoorden
  12. Oei wat een moeilijk artikel, ik vind ër nl. wel wat van.

    2687E aan inkomsten, een auto, op vakantie, etc.

    Maar geen aanwijsbare tegenprestatie voor dit door ons allen beschikbaar gestelde geld… op zijn allerminst zou je dan vrijwilligerswerk kunnen doen…

    Aangeven dat je het te druk hebt…. met wat dan ? Let op hier spreek een full- time werkende moeder met zoon en dochter in zelfde leeftijdsklasse. Vanwege zaken als opvang etc. kunnen wij niet (2 x per jaar) op vakantie en voel me dom dat ik niet jouw manier volg…

    Beantwoorden
    • ik vindt dit maar een raar verhaal ik heb zelf een tijdje noodgedwongen in de bijstand gezeten (let op niet uit vrije wil want ik vindt het verschrikkelijk dat ik mijn hand op moet houden) maar ik had amper tussen de €50 en €75 per week over als ik alle vaste lasten had betaald, en daar moest ik van eten en de benzine van mijn auto betalen, kleding enz. Ik kon geen vakantie betalen of sparen en ik had geen recht op voedselbank kledingbank enz. Dus hoe zei zoveel inkomsten in de bijstand heeft is mij oprecht een raadsel 😳

      Beantwoorden
      • Ja ik ook 3 maanden. Kreeg 600 euro en dan nog een klein pensioen van me man. Alles bijmekaar was ong 1590 Euro mijn vaste lasten zijn ong 1400 euro ik had 190 euro voor de hele maand En ik kon echt niet naar de voedselbank en helemaal niet op vakantie Dus ergens klopt dit verhaal niet

        Beantwoorden
      • door alle toeslagen heeft ze het zo goed als ze gaat werken is ze redelijk veel van haar toeslagen kwijt. Ik vind het ook bizar om te lezen, dat je zoveel weg kan leggen, ik heb een vriendin in de bijstand, maar die heeft geen kleine kinderen meer en die heeft haar zorg en huurtoeslag keihard nodig om alles te betalen.

        Beantwoorden
      • Dit bedrag krijgen ze alleen als je kleine kinderen hebben
        Want zodra je geen kinderen hebt of je kinderen gaan de deur uit vallen veel toeslagen en kinderbijslag weg.
        Bijstand zelf is rond de €1200 p.mnd

        Beantwoorden
  13. Wow.. nu wil ik niet oordelen zonder dat ik weet waarom mevrouw in de bijstand zit. Maar hoe is dit mogelijk. Ik ben doordeweeks gestopt met werken, omdat de opvang voor mijn kindjes niet te betalen is. Aangezien mijn vriend wat meer verdient dan gemiddeld, krijgen wij geen enkele toeslag. Tot de komst van de 2e werkte ik ook altijd fulltime of 4 dagen.

    Maar 2x per jaar op vakantie, hoe dan?!
    Zoveel geld uitgeven per maand aan kleding en persoonlijke verzorging.. hoe dan?!
    Ik hoop dat ze ooit nog een goed voorbeeld zal zijn voor haar kindjes wat betreft werken voor je geld. Hoewel na het lezen van dit artikel twijfel ik wel aan het gezegde : hard werken loont.

    Maar nogmaals, wij weten niet de oorzaak waarom mevrouw in de bijstand zit.

    Beantwoorden
  14. Echt bizar dat ik als werkende moeder en veel lager inkomen heb en minder toeslagen. En een liever niet op vakantie dan tweedehands kleding… Vooral voor de baby periode en daarna waarbij ze maar zo kort in zitten is het een stuk duurzamer wat tweedehands te kopen of krijgen. Ik denk dat ze heel erg gebruik heeft met de huur en de toeslag daarvoor, als je zelf iets moet kopen krijg je geen toeslag maar betaal je rente en heb je onderhoud aan je huis.

    Beantwoorden
  15. echt belachelijk, verdien zelf 3500 bruto en hou er 2400 euro aan over, huur of hypotheek gauw 600 euro, eigen auto gauw 500p/mnd , gas/licht 150 euro, tel 20€/pmd, boodschappen 300€/pmd ,verzekeringen 100€/pmd en misschien nog meer zoals abonnementen, sport gauw al 1600€ aan vaste kosten, moet daarvoor vroeg uit bed, niks geen subsidie, toeslagen, dit wat die vrouw ontvangt zonder te werken, is echt een klap in het gezicht van gemiddelde werknemers.

    Beantwoorden
  16. Verschrikkelijk, ze zou haar ogen uit haar kop moeten schamen dat je, je hand op houdt en uitgaves als kapper, vakanties zichzelf geeft! Zij kan natuurlijk nooit meer werken, als ze aan de slag gaat heeft ze nooit meer zoveel inkomsten! Echt ja, NL gaat naar de … door deze regelingen! Het wordt tijd dat hier iets aan gaat veranderen! Werken voor je geld en anders op een houtje bijten, maar niet profiteren van anderen die wel hard werken.

    Beantwoorden
  17. Bizar dit!
    Hier een 40-urige werkweek, met veel minder inkomsten. Ook alleenstaand, zonder financiële bijdrage van ‘vader’.
    Echt schandalig dat dit bestaat..

    Beantwoorden
  18. Misschien, heel misschien… bevindt deze dame zich in lastige omstandigheden en probeert ze er het beste van te maken. Haar inkomen is niet echt riant. Ik benijd haar niet.

    Ik denk dat deze dame ook hard werkt als alleenstaande moeder. Ze heeft 24/7 de zorg voor een peuter en daarnaast ook zowat ook de fulltime zorg voor een schoolgaand kind. Ik gun het haar dat ze naast moeder ook nog een beetje vrouw mag zijn.

    En ff off topic: ik ga nooit op vakantie omdat ik een hekel heb aan op vakantie gaan.

    Ik betaal met plezier belasting voor deze dame.

    Beantwoorden
    • Helemaal mee eens! het is makkelijk om te zeggen dat ze maar snel aan het werk moet of vrijwilligerswerk moet doen, maar er zal een reden zijn waarom ze vrijgesteld is van de sollicitatieplicht. Fijn dat er een goed vangnet is wanneer het allemaal even niet meer lukt, en ik hoop voor de mensen die zo fel reageren dat ze hier nooit gebruik van hoeven te maken. Aan de andere kant…begrijp ik ook de frustratie wanneer je hard werkt en minder of hetzelfde overhoudt. Ikzelf heb ook een periode in de bijstand gezeten als alleenstaande moeder van 3 kinderen waarvan 1 met een beperking. Het is geen vetpot, maar zeker genoeg om mee rond te komen en elke maand nog een klein beetje opzij te zetten voor noodsituaties. Ik werk nu maar verdien net zoveel als ik in de bijstand kreeg, dus ik zie zeker wel de frustratie. wel jammer dat deze mevrouw zich te goed voelt voor 2e hands kleding, want daar is echt helemaal niets mis mee en een redder in nood voor velen.

      Beantwoorden
  19. Bizar dit. Mevrouw zegt niks over eventueel arbeidsongeschiktheid….
    Gaan werken zal haar alleen maar geld kosten. Nederland schaam je. En ik maar 1600 per maand eigen bijdrage aan de crèche betalen hoor.

    Beantwoorden
  20. ik geloof hier niets van
    alleen de energiekosten zijn echt hoger dan 140
    daar zitten wij met ons aowtje en veel extra zorg kosten
    alle andere belastingen lees ik ook niet Krijg ze geen vrijstelling van daar zij auto rijd

    de berekening is fout onvolledig

    Beantwoorden
  21. Wat een raar verhaal. Het klopt in ieder geval niet dat ze naar de voedselbank zou kunnen want daar heeft ze te veel geld voor. Of de rest wel klopt? Ik ben alleenstaand met een WIA uitkering plus aanvullende bijstand en ik kan me echt niet zo’n luxeleventje veroorloven.

    Beantwoorden
  22. Schandalig, bijstand is om te overleven, dus geef een overlevingsbudget, á 1400 alles bij elkaar, zonder toeslagen, zodat je gemotiveerd wordt om te gaan werken. dit is gewoon gratis geld plus alle extra’s waar je geen reet voor hoeft te doen! En toeslagen alleen voor de werkende die minimum maand salaris hebben! Moet je kijken hoe snel mensen ineens “kunnen” werken!

    Beantwoorden
  23. zo vind dit best pijnlijk en bizar als ik eerlijk ben. ik werk 24 uur krijg meer dan €1000, minder dan wat deze dame binnen haalt. heb een kind en hond bij mij wonen. omdat mijn kind niet meer bij haar vader woont en woon in een huurhuis. krijg wel toeslagen. maar dan nog tik ik de €2000, nog niet eens aan. hoe dan? moet iedere cent omdraaien en steeds kijken of ik het red. wel een spaarrekening. maar toch. vind dit wel krom in Nederland. heel apart en heel vreemd.

    Beantwoorden
  24. Ik snap de boze reacties niet. Deze vrouw heeft hier blijkbaar recht op. Boos moeten jullie zijn op de overheid die dit mogelijk maakt. De overheid zorgt voor deze domme oneerlijke verdeling. Iedereen van ons zou hier gebruik van maken indien we er recht op hebben, draai het eens om, stel dat jij er recht op hebt zou je het dan laten liggen?
    En we weten niet wat de reden is waarom ze is vrijgesteld van arbeidsplicht dus ook daar moeten we niet voorbarig over oordelen.

    Beantwoorden
  25. en dan te bedenken dat als je hetzelfde zou uitrekenen voor een gezin van 2volwassen en een kind kom je uit op 2685. oftewel voor een extra persoon krijg je 7 euro per maand meer.
    terwijl mijn man 32 uur werkt en ik noodgedwongen in de ziektewet zit

    iets gaat er niet goed in deze maatschappij en “zorgstaat”

    Beantwoorden
  26. Elk iemand heeft zijn eigen verhaal en bijzonderheden om in de bijstand te zitten..

    Maar wees nu eerlijk wie zou nu gaan werken als je dit bedrag zo in je handen krijgt om bij je kinderen te mogen blijven.
    En mocht het zo zijn en je gaat wel een beetje werken uit goede wil, blijf je het liefst op de toeslagrechten grens werken van 1238 euro.. want dan heb je nog steeds recht op alles ook de extra’s die gemeente je toezegt. De toeslagen uitbetalingen zijn compleet doorgeslagen..

    Eigenlijk zou iedereen een minimum basis inkomen moeten ontvangen leeftijdsgebonden.
    volwassen en elk kind tot 16 jaar een vast bedrag per maand daarna leeftijdsgebonden inkomen volwassenen.
    Je moet het zien als het leefgeld van een asielzoeker..
    Vrij van betaling ziektekosten en school studiekosten.

    Wil je een hoger minimum basis inkomen zul je hiervoor moeten werken.. Dit wordt beloond met wie werkt ook meer verdiend door minder belasting af te dragen over je gewerkte uren en 1 x per jaar een 1 malige beloning voor je gewerkte uren naar rato.

    Hoe ouder je wordt hoe hoger het basis inkomen als beloning voor je inzet in de arbeidsmarkt mocht je gewerkt hebben..

    Heb je een lichamelijke beperking in de arbeidsmarkt kun je een toeslag krijgen om zo een hoger basis inkomen te hebben om te kunnen voorzien in je levensonderhoud.

    Geen kinderbijslag of aow meer bijstand
    Wil je meer geld dan dit basis inkomen ga je erbij werken..

    Zo is het voor iedereen eerlijk en is het aan een ieder zelf of je op welke leeftijd dan ook wil gaan werken om je basis inkomen te verhogen naar je eigen levenstijl

    Beantwoorden
  27. heb aow en een heel klein pensioen kan amper rondkomen schandalig van die mevrouw zoveel en nog lekker op vakantie hoeveel ouderen zitten te kreperen hoop toch dat de regering er eens naar kijkt een gewoon iemand die zich kapot werkt heeft veel minder

    Beantwoorden
  28. Echt te bizar dit!
    Ik geloof dat ik het in mijn leven verkeerd heb aangepakt. Gescheiden van de vader van m’n 3 dochters in 2000, altijd gewerkt als verpleegkundige, geen huurtoeslag destijds, verdiende teveel maar wel de kindertoeslag. Ik kon toen rondkomen en ‘s zomers op vakantie met m’n dochters.
    In 2007 opnieuw getrouwd, helaas in 2015 weduwe geworden maar woonde inmiddels in een koopwoning met een veel te hoge hypotheek voor mij alleen. Helaas waren de huren van huizen reeds hoger dan mijn hypotheek dus geen optie.
    Krijg in 2020 Corona met longcovid als gevolg. Het lukt me nu met veel pijn en moeite nog 24 uur te werken ipv 32 en ik kom niet in aanmerking voor een gedeeltelijke WAO-uitkering omdat dit op bijzondere wijze uitgerekend lager is dan 35%. Mijn salaris is flink lager dan de bijstandsuitkering met al haar toeslagen en mijn vaste lasten hoger.
    Inmiddels 60 jaar, vanaf mijn 19e in de zorg, veel spierpijn en weinig energie, “vecht” ik mij richting m’n pensioen in de hoop dat het recht behouden blijft om na 45 dienstjaren zware beroepen te mogen stoppen met werken.
    Dit is hoe ze in Nederland omgaan met werkenden, met verpleegkundigen.
    Het is maar goed dat ik m’n werk zo leuk vind maar zwaar is het wel!
    Wanneer je dan dit artikel leest, pffff ……..

    Beantwoorden
  29. Schandalig dit. De regering helpt Nederland naar de kloten. Dat dit allemaal kan. Ik heb AOW en een klein pensioen. Niks geen toeslagen Kan mezelf net bedruipen en ben daar tevreden mee.
    Met zoveel toeslagmogelijkheden begrijp ik niet dat de voedselbank nodig is.

    Beantwoorden
  30. Belachelijk dit. De regering helpt Nederland naar de kloten. Zoveel toeslagen is te gek voor woorden. Ik heb AOW en een klein pensioen. wij ouderen leveren alleen maar in. Met het bedrag wat deze vrouw krijgt uitgekeerd begrijp ik niet dat er voedselbanken bestaan

    Beantwoorden
  31. Heb 3 kinderen grootgebracht en werkte daarnaast 32 uur per week in onregelmatige dienst. Alle opvang zelf moeten betalen. Nooit nergens een toeslag voor ontvangen. Werk vanaf mijn 18e. Ben nu 64. Over 3 jaar kan ik met pensioen en kan ik ook wat vaker met vakantie. Heb dan bijna 50 jaar hard gewerkt om ook mensen te onderhouden die zo hun eigen redenen hadden om niet te willen/kunnen werken. Ik hoor altijd maar redenen waarom iemand niet kan werken, maar zelden redenen waarom iemand wel zou kunnen werken om zelf zijn eigen broek op te kunnen houden!

    Beantwoorden
  32. wat een belachelijk land leven we in. mn vrouw werkt fulltime in de zorg en krijgt dit niet eens. Komt natuurlijk door al die belastingen die we voor dit soort types moeten betalen.

    Beantwoorden
  33. Om eerlijk te zijn vind ik dit een heel vreemd verhaal. Ik heb zelf een bijstandsuitkering, ik zit arbeidsongeschikt in de bijstand. Veel mensen weten dat niet of kunnen het niet geloven, maar dit is iets dat heel veel voorkomt. Een een deel van deze groep zal ook de bijstand niet uit komen, voor we AOW krijgen.
    Alimentatie was er bij mij wel, maar die wordt automatisch ingehouden van de uitkering, zelfs als die niet betaald wordt. DE gemeente berekent de alimentatie en dat wordt ingehouden en jaarlijks geïndexeerd.

    Maar ik herken me totaal niet in bovenstaand verhaal. Ik kan me erg goed voorstellen dat mensen er nijdig om worden. Je werkt hard en dan nog moet je de touwtjes aan elkaar zien te knopen. En dan komt hier zo’n luxe kipje voorbij met… bijstand.

    Ook minima in mijn omgeving en uit de vroegere omgeving van mijn kinderen, leidden zeker niet zo’n luxe leven als het beeld dat hier wordt geschetst. Ik vraag me dan ook af of het een uit de duim gezogen verhaal is. Geen flauw idee wat daar zo leuk aan is trouwens, niemand wordt hier vrolijk van.

    Ik ben 1 keer met mijn kinderen, nu volwassen, toen een jaar of 7-8, op vakantie geweest, in eigen provincie, bij een boer die een huisje verhuurde. Meer niet. Ik ging eens per jaar 1 dagje met ze uit, naar de dierentuin, of naar een zwemparadijs. Ze hadden toen nog zo’n heel goedkoop treinkaartje, de railrunner.

    Ook qua kleding en kapsalons leek het in de verste verte niet op het beeld dat hier wordt geschetst, en ik vraag mij dus heel erg af, waarom dit verhaal hier zo wordt geschetst. Alsof het lollig is, die bijstand, en we profiteurs zijn, wat uiteraard veel wordt gedacht. Het verhaal lijkt te zijn geschreven om mensen de ogen uit te steken.

    Het verhaal raakt mij, omdat het ook voor mijn kinderen, met heel veel anderssoortige gezinnen om zich heen, niet altijd makkelijk was. Ze werden soms gekleineerd om hun armoedige afkomst. Helaas, ook dat gebeurt.

    Kortom: broodjeaapverhaal?

    Beantwoorden

Plaats een reactie