Het is het einde van het schooljaar en ik stroom over

| ,

Ik zit vol. Niet een beetje vol, maar echt overvol. Gevaar voor overstroming vol. Als ik er zo over nadenk is dat eigenlijk ieder jaar hetzelfde, zo aan het eind van het schooljaar, maar dit jaar lijkt het wel extra erg. Normaal heb ik alles in een soort overzicht in mijn hoofd. Weet je dan wat ik bedoel? Alles zit in een eigen laatje en als ik het nodig heb doe ik het laatje open. Heb ik het niet meer nodig, dan stop ik het terug en doe het laatje dicht. Dit werkt voor mij en zorgt ervoor dat ik rust in mijn hoofd houd en afstand kan nemen van bepaalde dingen waar ik me niet druk over wil maken. Maar het gaat me nu even niet meer zo goed af.

Ik word stapelgek van onze verbouwing

De volste lade is de verbouwing van ons huis. Er staat een verbouwing op de planning van de zolder- en eerste verdieping voor aankomend najaar. Er zijn genoeg mensen die dit als een soort hobby zelf doen, maar wij behoren niet tot die groep. Ik ben niet handig en mijn partner al helemaal niet, dus we moeten het grootste gedeelte laten doen. Ik weet niet of je in deze tijd zelf heb geprobeerd om een aannemer te vinden die een dergelijk project kan begeleiden, maar het is onmogelijk. Heel Nederland lijkt te willen verbouwen. En dus moeten we het grootste gedeelte zelf plannen. De keuzes die je moet maken van tegeltjes tot stopcontacten tot behang bezorgt me slapeloze nachten. Laat staat de planning van loodgieter, tegelzetter en timmerman. Alles moet besteld en gepland worden voordat we op vakantie gaan en dat wil op één of andere manier maar niet zo vlotten.

Wat een stress over de vakantie

De vakantie is een goede tweede. Ik ben zo verschrikkelijk toe aan vakantie, echt niet normaal. Maar ook dat is dit jaar lastiger dan anders. Waar kun je wel naartoe en waar kun je niet naartoe? Zijn we wel op tijd gevaccineerd? Is er een negatief reisadvies? Gaan we rijden en zo ja, hoe ver gaan we rijden? Of blijven we in Nederland met kans op een vakantie die in het water valt? Uiteindelijk trekken we toch de stoute schoenen aan en gaan naar het buitenland, maar spannend vind ik het wel. Zeker met de oplopende besmettingen van de afgelopen dagen.

Ook op werkgebied is er veel verandering en spanning

Dat valt toch allemaal wel mee hoor ik je denken? We zijn er nog niet hoor. Mijn wederhelft J. heeft besloten om zijn baan op te zeggen en voor zichzelf te beginnen met zijn maaltijdboxen en cateringbedrijf. Een dapper besluit en ik denk zeker dat het en succes kan worden. Maar in deze tijd vind ik het eigenlijk ook wel heel spannend om de zekerheid van een vaste baan op te zeggen. Hij is enorm creatief en kan heerlijk koken, dat is helemaal geen probleem. Voor de administratie, het bouwen van een website, helpen met de opdrachten en allerlei andere zaken heeft hij mij nodig zegt hij. En wat moet ik dan doen met mijn eigen online winkel? Die kan ik dan niet zoveel aandacht meer geven. Keuzes. Keuzes.

Ik ben zelf werkzaam in de hotelwereld. Het zal niemand ontgaan zijn dat de horeca het zwaar te verduren heeft gehad. We openden begin 2020 een nieuw hotel in Amsterdam, wat een paar maanden later moest sluiten vanwege de pandemie. Veel mensen zijn hun baan kwijtgeraakt in onze sector. ik behoor gelukkig niet tot die groep. Maar nu alles weer open is, hebben alle hotels en restaurants een zwaar tekort aan personeel, en dat gaat je ook niet in de koude kleren zitten. Op sommige momenten ben ik echt de wanhoop nabij hoe we alles weer rond moet breien voor vandaag.

Het einde van het schooljaar

En dan hebben we tenslotte nog het einde van dit schooljaar. Ik weet niet hoe jullie dit beleefd hebben, maar ik vind het weer zo een bizar jaar tot nu toe. Een jaar van positief proberen te blijven met allerlei tegenslagen, maar ook een jaar van zelfreflectie. Een jaar waarin de kids (en wij) weer een jaartje ouder zijn geworden, allerlei nieuwe dingen hebben geleerd en nu helemaal uitgeput zijn. Een jaar waarin ons gezin is uitgebreid is met twee huisdieren, maar ook een jaar waarin we afscheid hebben moeten nemen en ons zorgen hebben gemaakt.

Overload

Mijn ladekast is vol en er zitten ook zaken in het verkeerde laatje. Er is een grote zomer schoonmaak nodig om alles weer uit te zoeken en op te ruimen. Maar één laatje tegelijk aub. Dan komt het vast weer allemaal goed.

Geniet van de vakantie. Je hebt het verdiend!

X Natasja (klik hier voor haar Instagram)

1 gedachte over “Het is het einde van het schooljaar en ik stroom over”

  1. Wat een leuk stukje Natas! Hoop dat je snel je “laatjes hebt opgeruimd en dat je ook kan genieten van de vakantie wast die ook is. Liefs, Deborah

    Beantwoorden

Plaats een reactie