Bevallingsverhaal: “Ik wilde zo graag de datum van vandaag halen”

| ,

Ik ben 40 weken + 3 dagen zwanger. En ohhh, wat zag ik op tegen die 40 weken. Bij de verloskundige heb ik gevraagd of ze mij kon strippen in de hoop dat het wat zou gaan doen. Dit wilde ze nog niet doen, omdat het maar 3 keer kon en het voor de 41 weken vaak weinig zin heeft. Wel zei ze inwendig onderzoek te kunnen doen om te kijken hoe ver ik was. Ik had namelijk aardig wat voorweeën gehad. En wat bleek? Ik zat op 1 cm ontsluiting en de baarmoederhals was 3/4 verstreken. Van het weekend zou ze me gaan strippen. Bij het weg lopen zei ze: “Ik heb morgennacht dienst, dus ik hoop je te zien”. Een beetje teleurgesteld red ik weer naar huis. Maar het kon niet lang meer duren…

Een volledig verstreken baarmoedermond


‘s Avonds werden die voorweeën iets heftiger, maar nog niet ondragelijk en er zat geen regelmaat in. Ik stapte onder de douche en ging naar naar bed. Woensdag modderde het een beetje aan. Mijn partner had al wel naar z’n werk gebeld dat het iets teveel rommelde om te komen werken. Tijdens het kijken van een voetbalwedstrijd van Barcelona kwam er meer ritme in, dus om 23u hebben we de verloskundige gebeld en zij kwam thuis langs. Nog steeds zat ik op 1cm ontsluiting, maar had ik een volledig verstreken baarmoedermond. Al die voorweeën waren niet voor niets geweest. Echter bleek mijn bloeddruk wat te hoog, dus reden we ‘s nachts nog naar het ziekenhuis voor extra controle. Om 4u waren we weer thuis. Er was niets aan de hand. Het hoorde gewoon bij een beginnende bevalling. 

De verloskundige zag nog geen bevallende vrouw

De krampen werden dusdanig heftig dat ik niet meer wist hoe ik moest staan, liggen of zitten. Ik hopte van de douche naar de bank naar het bed. Ik heb uiteraard niet geslapen. De volgende ochtend belde de verloskundige hoe het ging. Ik vroeg of ze ‘s middags langs kon komen. Die ochtend en middag duurde erg lang, omdat ik doodmoe was door de nacht doorhalen en de krampen. Rond 16u was de verloskundige er en zij voelde dat ik 3 cm ontsluiting had. Ze stripte mij gelijk. Daarna zat ik snel op 4cm. De verloskundige ging met de mededeling dat ik gelijk moest bellen als de vliezen braken. Zij vond mij die middag nog te jolig en zag nog geen bevallende vrouw. 

Mijn vliezen braken

Om 17.28u kookte mijn partner eten. Ik zei: “Misschien moeten we even een matje op de bank leggen, voordat de vliezen breken”. Zo gezegd zo gedaan. Om 17.30u zat ik weer op de bank en “knap” dat waren de vliezen. Ik belde gelijk de verloskundige. Ze kwam er aan. Rond 18.15u was zij bij ons thuis en bleek ik al 7 cm ontsluiting te hebben. Omdat ik graag in het ziekenhuis in bad wilde bevallen, belde zij naar het ziekenhuis, zodat ze het bad op konden zetten. Ik moet zeggen dat met 7 cm ontsluiting in de auto stappen echt geen aanrader is. Vooral die hobbels waren naar. 

Ik wilde graag een bepaalde datum halen

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis en lekker warm in bad was het 19.30u en mocht ik als ik die behoefde voelde, mee gaan persen. Het duurde voor mijn gevoel zo lang dat ik dacht: “Shit, straks haal ik de geboortedatum 4-3-21 niet en is die dag voorbij”. Maar bij een blik op de klok zag ik dat het 20.40u was. Dat viel mee. Om 21:04u was onze dochter geboren in bad. Ik zag dat ze haar navelstreng om haar nek had. Ze heeft dus niet echt “gezwommen”, omdat ze snel uit het water gehaald werd. Het duurde heel even voor ze goed op gang kwam. Ze was een beetje grauw toen ze er net uit was, maar dat kwam gelukkig snel goed.

Nu genieten wij al 4 maanden van onze knappe dochter. En voelt het alsof ze er altijd is geweest. Overigens echt een aanrader bevallen in bad. Hoop het nog een keer te mogen doen! 

KELLY

Plaats een reactie