Ik ben aseksueel, ik wil geen seks in de relatie

| ,

Ik (26 jaar) ervaar geen seksuele aantrekkingskracht. Nooit. Ik heb geen interesse in seks. Nooit. Ik merkte al vroeg in mijn jeugd, ik denk dat ik 16 was, dat ik anders was dan mijn vriendinnen. Zij praatten over jongens en werden verlegen als er eentje teruglachte. Ik had dat niet. Ik voelde geen aantrekkingskracht. Niet naar jongens, maar ook niet naar meisjes. Gewoon niet. Een paar jaar later las ik een boek over aseksualiteit en toen viel alles op z’n plek.

Het betekent niet dat ik geen relatie kan hebben

Ik voel wel degelijk liefde. Misschien wel intensere liefde. Ik wil voor een man zorgen, knuffelen en gesprekken voeren. Kussen vind ik prima. Ik voel daar ook niet veel aantrekkingskracht bij, maar seks wil ik pertinent niet. Ik doe dat ook niet voor een ander. Ik ga geen behoefte facken of mijn eigen wensen compleet opzij zetten, voor een ander. Niet meer. Ik ben zo, en zo moet de wereld en alle mensen erop mij accepteren. Het heeft jaren geduurd voordat ik op dit punt ben gekomen. Dus ja, ik heb ooit wel seks gehad en deed dat dan alleen voor de ander. Ik voelde me daarna gebruikt. En in zekere zin was ik dat natuurlijk ook. Het voelde zo fout. Dat doe ik nooit meer.

Ik heb momenteel geen man

Ik zoek een man die hetzelfde in het leven staat zoals ik. Beide aseksueel. Dat is veel makkelijker dan twee verschillende libido’s moeten bevredigen. Daar kom je namelijk bijna nooit in vrede uit. In het verleden had ik een vrienden en wij botsten telkens op het gebied van seks. We hebben veel discussies en ruzies gehad. Op het moment dat hij mij abnormaal noemde, heb ik mijn spullen gepakt en ben ik vertrokken. Hierna heb ik een korte relatie gehad met een vrouw. Ik dacht dat daar de oplossing lag. Maar ook daar liep ik tegen het seksprobleem aan. Het enige verschil was dat ik met mijn vriendin erg goed kon praten. Ze begreep mij echter niet. Zij concludeerde dat ik niet van haar hield. Het tegenovergestelde was waar. Weinig mensen begrijpen echt wat ik voel en ervaar. Daar moet je echt aseksueel voor zijn. Ik ga daarvoor: een vriend die aseksueel is.

Een kinderwens voor de toekomst

Ik zou later heel erg graag kinderen willen. Ik begrijp natuurlijk wat daar voor nodig is: het zaadje moet bij de eicel komen. Omdat ik zo aseksueel ben, denk ik dat ik met het zaad van mijn toekomstige man mezelf wil gaan insemineren. Ik ga er van uit dat we beiden geen behoefte hebben aan seks en zo is dat prima opgelost. Het lijkt me prachtig als er een liefdebaby komt, door het samenbrengen van twee mensen die oprecht van elkaar houden, en samen oud willen worden. Nu nog die man vinden…

Lees hier meer over relaties en seks:

Slaapkamergeheimen – seksleven als je zwanger bent, ervoor en erna

Slaapkamergeheimen: Lara geeft een geniaal antwoord op de vraag “Wat is jullie gekste seksplek?”

Slaapkamergeheimen: Birgit heeft een open relatie, “Ik besef dat ik veel seks heb en ook nog met meerdere mannen”

Slaapkamergeheimen: “Afgelopen avond heb ik met mijn man de meest bizarre seks ooit gehad”

4 gedachten over “Ik ben aseksueel, ik wil geen seks in de relatie”

 1. Heb de blog van kids en kuikens over een asexueel
  relatie. gelezen .!
  Het sprak mij aan omdat , de persoon wel een relatie wil maar dan zonder sex maar wel liefde voelen voor je partner !
  Heb daar op’t moment eigenlijk ook mee te maken met mijn huidige vrouw /vriendin en het heeft mij aan’t denken gezet ! Positief weliswaar !

  Beantwoorden
 2. mooi Eduard, daarvoor doet iemand zijn verhaal meestal óók. ik kan het gevoel wel begrijpen ook al kan ik soms wel naar iemand (bij ‘n relatie) toe willen kruipen. als ik erg word afgeremd gedráág ik me nl a-seksueel uit zelfbescherming en die zelfbescherming proef ik ook in het verhaal.

  Beantwoorden
 3. ik lees overal verhalen over redes waarom geen sex, redes waarom je er geen punt van moet maken. maar laten we het is van een andere kant aanvliegen. als stel is het handig als je elkaar tegemoedkomt in behoeftes, als je van iemand houd, wil je dat die gene zich fijn voelt en geniet van het leven. ook dus zij wil geen sex. prima stop ik met de knuffels en de kusjes en me wegcijferen in andere dingen. jij je behoeftes, ik mijn behoeftes. geliefd voelde ik mij toch al niet, na de top10 gebruikte excuses om geen sex te hebben en na voor de 2000e keer naar een rug te mogen kijken, dan niet doe ik ook geen moeite meer, is zien wie het lang volhoud… we kunnen er 1000 theorien op los laten waarom, maar dit is hoe het is voor de ander, een straf, een teleurstelling, dagelijks terugkomend, niet voortkomend uit lust, maar uit de intieme band die afbrokkeld, aan het gebrek je nog steeds gewild te voelen, eerlijk gezegt vind ik je partner geen sex geven nogal egoistische. je luisterd naar elkaar behoeftes, maar in deze niet, want ja, het is sex…

  Beantwoorden

Plaats een reactie