Dikke pret op de schommel

| ,

Heerlijk schommelen, terwijl je vader of moeder steeds duwtjes geeft. Welk kind zou er dan niet het grootste plezier hebben? Iedereen heeft in zijn jeugd dikke pret gehad op de schommel. De vraag is alleen: welke schommel? Want er zijn natuurlijk heel veel verschillende schommels: van houten tot kunststof schommels, van klassieke schommels tot nestschommels. En dan heb je ook nog schommelbanden en veilige baby- en peuterschommels voor de allerkleinsten. Ga je dus voor je kind een schommel kopen, dan is er genoeg keuze, maar ook genoeg om op te letten!

Houten of kunststof schommels?

Vroeger had je vaak een eenvoudige houten schommel (soms zelfs alleen een houten zitplankje) dat met een paar haken onder de carport of tussen twee bomen hing. Razend populair, want het gebruikte schommelhout is stevig, kan tegen een stootje en ziet er heel natuurlijk uit. Zulke klassieke schommels zijn er nog steeds volop, maar er is in de loop der jaren wel het een en ander bijgekomen. Zo zijn kunststof schommels zijn erg in trek, met name omdat ze vaak een voorgevormd zitje hebben, waar je lekkerder op zit. Let in beide gevallen overigens niet alleen op het materiaal of het zitje, maar ook op veiligheid. De ene schommel heeft op dat punt meer voorzieningen dan de andere. Misschien heb je die niet allemaal nodig, maar dat maakt de keuze nou juist zo persoonlijk. En dan is het wel zo handig als je gaat shoppen bij een online winkel waar je ook veel keuze hébt!

Baby- en peuterschommels voor de allerkleinsten

Ook baby’s en peuters zijn gek op schommelen! Het leuke is, dat ze even heerlijk vrij door de lucht kunnen zweven, terwijl je zelf voortdurend fijn contact met ze maakt. Maar dan moet je wel extra op de veiligheid letten. Bij de meeste baby- en peuterschommels is daar natuurlijk al rekening mee gehouden. Bijvoorbeeld met een goede rugsteun, stevige zit en beugels aan de voorkant, zodat je kleine er niet zomaar af kan glijden.

Nieuwe manier van schommelen

Echt van deze tijd is de nestschommel, een nieuwe manier van schommelen. De nestschommel is een soort platte hangmand. Je kunt er niet alleen op zitten, maar ook samen met vriendjes en vriendinnetjes lekker op liggen. Hoe relaxed is dat?! Op sommige merken en modellen kun je ook nog een speciale tent zetten, zodat je een avontuurlijk schommelhutje krijgt. Nestschommels zijn er in verschillende formaten, meestal tussen de 60 en 120 cm groot. Ze kunnen 1 tot meerdere personen dragen, afhankelijk van het maximale draagvermogen van de schommel.

Plaats een reactie