Oppas geheimen: hoe vind je de perfecte oppas voor jouw kinderen?

| ,

Als ouder weet je hoe spannend het is om je kinderen achter te laten. Er is niets zo bijzonder als de band tussen ouder en kind. Het eerste uitje zonder kind gaat gepaard met heel wat stress en veel telefoontjes om te checken of alles wel goed gaat. En hoe lastig het ook is om weg te gaan bij je kind, is het toch belangrijk om af en toe wat me-time in te plannen. Als ouder moet je hard werken, je staat 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar voor je kind en dat is best zwaar. Daarom heb je een goede oppas nodig om je af en toe af te lossen, zodat jij lekker quality time kan spenderen met je partner, je vrienden of je familie. Want deze momenten zijn belangrijk voor jouw mentale gesteldheid en daar word je een betere ouder van. Dus neem ook zeker die momenten: ga lekker uit met vrienden, ga een avondje naar de film met je moeder of plan een wekelijkse date night met je partner. En je oppas? Vind je oppas via nina.care

Begin met duidelijke verwachtingen en regels

Als je op zoek bent naar een goede oppas is het belangrijk om voor jezelf verwachtingen te stellen. Wil jij een oppas die bij jou in de buurt woont en die veel ervaring heeft? Of wil je per se een bekende van de familie, omdat je deze persoon meer vertrouwt. Wil je een jong iemand of wil je liever een volwassene met meer ervaring? Welke regels heb je? Bijvoorbeeld geen vrienden meenemen, altijd telefonisch bereikbaar, updates sturen via WhatsApp. Alles kan, maar maak het wel duidelijk. Communiceer ook open en eerlijk. Als je niet tevreden bent, zeg dit dan en geef je oppas de mogelijkheid om zichzelf te verbeteren. Als je het bijvoorbeeld niet fijn vindt dat je oppas de kinderen later in bed heeft gelegd of dat ze met hem langer tv mogen kijken dan met jou, kun je dit makkelijk zeggen op een respectvolle en eerlijke manier. Maak het niet moeilijker dan het hoeft te zijn.

Leer je oppas te vertrouwen

Nieuwe situaties zijn altijd spannend, dat is hartstikke begrijpelijk. Zeker als het om je eigen kinderen gaat. Je grootste drive is om je kinderen te beschermen en veilig te houden, je ouderlijke instinct is hier letterlijk voor gemaakt. Natuurlijk wil je een uitgebreide check doen als het gaat om de persoon die op jouw kinderen gaat letten. Maar als je eenmaal iemand gevonden hebt die voldoet aan je vereisten, is het belangrijk om deze persoon ook te vertrouwen. Natuurlijk gaat dit niet allemaal vanzelf. Maar te beginnen met kleine verantwoordelijkheden, kun je snel en veilig zien of je oppas een goede match is. Als je merkt dat je oppas het goed doet en dat het een goede match is met je kids, dan kun je de verantwoordelijkheden opschroeven. Maar voor je oppas is het ook fijn om niet gelijk de volledige lading te moeten dragen. Dan kunnen zij ook wennen aan jouw voorkeuren en aan de wensen van je kinderen.
 

Luister ook naar je kinderen

Je kinderen zijn natuurlijk het allerbelangrijkste. Zij spenderen de meeste tijd met de oppas die jij kiest. Het is dus heel belangrijk dat je kinderen de oppas ook leuk vinden en dat het een goede match is. Misschien heb je wel een super goede oppas, maar is het gewoonweg geen match met je kids. Probeer dan te achterhalen waar dat aan ligt. Is je oppas te streng of heeft ze andere regels dan jullie? Probeer hier dan goed over te communiceren met je kinderen en je oppas. Sommige dingen kun je makkelijk oplossen en andere dingen vergen misschien een andere aanpak. Het kan ook zijn dat je kinderen jou gewoon heel erg missen en daarom niet zo goed klikken met de oppas. Geef het even wat tijd en als het niet beter wordt kun je altijd in gesprek gaan met je oppas om te kijken hoe hij of zij hierin staat. Misschien kunnen jullie met wat kleine aanpassingen tot een prima oplossing komen, waar iedereen blij mee is. Geef zeker niet te snel op!

Zelf op zoek naar een leuke en flexibele baan?

En als je dit nu allemaal gelezen hebt en denkt: ik ben de perfecte oppas. Wie weet is oppaswerk dan de perfecte baan voor jou! Het voordeel aan oppaswerk is de flexibiliteit. Je kan zelf bepalen welke klussen je aanneemt en waar je wilt werken. Daarbij is het natuurlijk ook echt een leuke baan. Je kan leuke dingen doen met de kids en als de kinderen naar bed moeten, heb je ook nog wat tijd voor jezelf. Hoe lekker is dat? Betaald krijgen om te ontspannen en met kinderen te spelen.

Plaats een reactie