Onze draagmoeder spande kort na de geboorte een rechtzaak aan: “Ze eiste het kindje terug”

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Abonneer je op deze reeks via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een berichtje zodra er een nieuw deel wordt geplaatst!

Papa’s Arnout en Stefan schrijven over hun weg naar een kind. Lees eerst deel 1:

Arnout en Stefano kregen een dochter via draagmoederschap, maar na de geboorte bleek de DNA-uitslag anders dan verwacht…

We konden het niet geloven

Twee weken na de geboorte kwam toen een onverwachte uitslag van de DNA-test. Wij waren niet de biologische vader van het meisje. We konden het niet geloven. En nu? Wat betekende dit voor onze toekomst? We zorgden immers al twee weken voor dit meisje, ze hoorde bij ons.

Het hele traject kon niet ellendiger verlopen

Bij de rechtszaak die volgde lieten de draagmoeder en haar partner weten dat ze het kindje terug wilden. Na de rumoerige zwangerschap en de heftige eerste twee weken na de geboorte, was dit de kers op de taart wat ellende betreft. We konden dan ook niet geloven hoe dit hele avontuur verliep. De uitspraak van de rechtzaak was keihard: er was niets meer aan te doen en we moesten echt afscheid gaan nemen. 

We moesten haar direct af staan

Jeugdzorg kwam het kindje ophalen en we zagen haar niet meer. Het was alsof er iemand was overleden, zelfs in zo’n korte tijd bouw je zo’n connectie op met een mini mensje. En dan moet je ineens in een hele korte tijd afscheid nemen. Zo ontzettend onwerkelijk en onmenselijk.

We hoorden dat het geen ongelukje was

We gingen hierna direct even het land uit om van dit alles bij te komen. Toen we terug kwamen hoorden we verhalen dat dit van tevoren al zo bedacht was. Het was helemaal geen ongelukje. Hoe bizar is het dat mensen zoiets een ander aan kunnen doen. En niet alleen een ander, maar ook aan hun eigen kind(deren). Je kunt je voorstellen dat we hiervan moesten bijkomen en het vertrouwen in alles en iedereen even kwijt waren. Maar wat doe je als je kinderwens zo sterk is en je er eigenlijk alles, maar ook echt alles voor over hebt? 

Een jaar later durfden we verder te gaan

Zo’n jaar later bespraken we alle opties opnieuw. In Canada leek het draagmoederschap verhaal een stuk beter te zijn geregeld met contacten en instanties, moesten we dan toch voor deze optie gaan? Maar hoe zouden we aan dat geld kunnen komen? We besloten ons huis te koop te zetten, want we zouden hier een mooie overwaarde op hebben. De rest van het bedrag zouden we kunnen lenen of misschien met crowdfunding bij elkaar kunnen verzamelen.

We kregen nog steeds berichtjes van vrouwen die ons wilden helpen

In de tussentijd kregen we nog wel af en toe berichtjes van vrouwen die ons wilden helpen, maar eigenlijk zaten we hier helemaal niet meer op te wachten. Tot er een berichtje kwam van een vrouw, moeder van twee meisjes, die ons heel graag zou willen helpen. Samen met haar man hadden ze dit al helemaal doorgesproken en het leek haar supermooi twee mannen te kunnen helpen in hun kinderwens. Na een paar keer afgesproken te hebben, wat op zich prima verliep, hadden we wel ergens een beetje een onverklaarbaar gevoel. “We hebben elkaar natuurlijk pas een paar keer gezien”, zeiden we tegen onszelf. “Deze kans moeten we niet zo maar laten lopen.”

De draagmoeder bleek ook contact te hebben met een ander stel

Niet lange tijd later vertelde ze dat ze een aanbod van een flink bedrag had gekregen van mannen die haar ook graag als draagmoeder zouden willen. Ze vertelde dat ze dit niet ging doen, omdat ze het echt vanuit haar hart deed. Een paar dagen later belde ze dat ze toch niet verder wilde met ons. Wij zouden andere prioriteiten hebben en hadden geen aandacht en dergelijke voor haar. Volledig verbaasd hingen we op. “Wat hadden we beter kunnen doen? Zou ze toch het aanbod hebben geaccepteerd van het andere stel?”, vroegen we ons af. Achteraf zijn we heel blij dat deze “match” niets is geworden. Het voelde helemaal niet goed.

Lees HIER het vervolg.

ARNOUT EN STEFANO

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Abonneer je op deze reeks via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een berichtje zodra er een nieuw deel wordt geplaatst!

Plaats een reactie