Op Insta vind ik alleen maar opgeruimde perfecte woonkamers en kinderkamers! Hoe dan met zoveel monsters in huis?!

| , ,

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, dat hoor ik al mijn hele leven.. en ik geloof daar ook echt in.. alleen met drie kleine kids en een (in het huishouden) luie man denk ik vaak ‘uh hoe dan?!’

Eindelijk is het me gelukt om alles te stofzuigen en te dweilen en dan komt de middelste binnen ‘ow sorry mama schoenen vergeten’ en dan zit er een partij zand door de woonkamer. Of als de keuken net helemaal aan kant en opgepoetst is en de oudste bedenkt dat koekjes bakken heel leuk is en mama als ze beneden komt vast blij is dat alles al klaar staat.. ow en dat het pak open viel en de halve keuken nu onder het meel zit vindt mama vast niet erg. Of wanneer alles opgeruimd is en mijn jongste denkt dat het leuk is om alle dozen met speelgoed leeg te gooien.. en alle zojuist gesorteerde speelgoed weer door elkaar ligt. Of mijn man die denkt dat de was gedaan wordt door onzichtbare poppetjes en me soms meer was bezorgd op een dag dan alle drie de kids bij elkaar.. hoezo er komt nooit een einde aan de was 🙁

Maar als ik bij vriendinnen kom, maakt echt niet uit hoe laat of vroeg (!!) dan is het spik en span echt alsof de schoonmaakster net buiten staat.. en dan vraag ik mij echt af wat er mis is met mij 🙂 

Dus even wat tips voor mij en iedereen:

  1. Heb je iets van afwas? Was het direct af of zet het direct in de vaatwasser, een opgeruimd aanrecht is heel fijn!

  2. Stap je uit bed, sla het open en maak het na het aankleden op.

  3. Lege verpakking? Gooi het direct weg.

  4. Vaste plekken, echt hè, ik neem het me steeds voor als ik ‘s morgens weer in alle stress de autosleutels zoek. Het jammere is dat ik het ‘s middags weer vergeet en ze ergens neerleg, waarna ik de sleutels de volgende ochtend weer vergeet.

  5. Zorg altijd voor een verse bos bloemen op een lege tafel.

  6. Zorg sowieso dat je tafel altijd leeg is, een kaars of iets dergelijks mag wel maar geen troep.

  7. Koop je iets nieuws? Gooi dan direct thuis iets weg, of het nu nieuwe kleding, speelgoed of iets anders is.

  8. En deze tip gaat mij echt zoveel opleveren en deze is eigenlijk het makkelijkst! Als je iets hebt opgepakt, leg het dan altijd terug waar het hoort. Je legt niks, nooit, even ergens neer omdat je alweer aan iets anders wilt beginnen. Echt hè, hoe vaak ik iets ‘net nog in mijn handen heb gehad’ en waar ik vervolgens mega lang naar kan zoeken… aaargh!

Iemand nog andere tips? Ik hoor ze graag, ik ga bovenstaande tips in ieder geval een kans geven. Nu ga ik snel verder, mijn afwas staat er nog en ik heb een ziek kind en morgen 12 kleine jongetjes op een piratenfeestje, maar daarover meer in een andere blog!

Liefs Daphne

Plaats een reactie